Χ. Αθανασίου: Ουδέποτε υπήρξε σύμβουλος στο ΥΠΕΣ ο Ιω. Κωτούλας

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013 17:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για την παρουσίαση του Οικονομικού Παρατηρητηρίου στο ΥΠΕΣ.

A- A A+

Στο τμήμα γραμματειακής υποστήριξης του υπουργείου Εσωτερικών έχει απασχοληθεί ο εκπαιδευτικός Ιωάννης Κωτούλας και ουδέποτε υπήρξε σύμβουλος, διευκρίνισε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει την απομάκρυνσή του, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή, το οποίο αναφερόταν σε συγγραφικό του έργο υπό τον τίτλο «Η άνοδος του Γ' Ράιχ».

Κατά τη συνέντευξη Τύπου της ηγεσίας του ΥΠΕΣ για το Οικονομικό Παρατηρητήριο των ΟΤΑ, ο κ. Αθανασίου δήλωσε ότι η συζήτηση για τα βιβλία του κ. Κωτούλα γίνεται στο πλαίσιο της αντιπολιτευτικής τακτικής απέναντι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την ιθαγένεια.

Είπε ακόμη ότι τα βιβλία είναι γνωστά εδώ και χρόνια και πως τώρα σημειώνονται δριμείες αντιδράσεις. Διερωτήθηκε μάλιστα σχετικά με τα γραπτά του εκπαιδευτικού: «Εάν δεν ενοχλεί στο σχολείο, γιατί ενοχλεί εδώ;».

Το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια βρίσκεται από καιρό στα γραφεία των αρχηγών των κομμάτων. Όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός, οι διαφωνίες μεταξύ των εταίρων της συγκυβέρνησης επικεντρώνονται σε δύο από τα 32 άρθρα του και αναμένεται να επιλυθούν.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή