Επικουρικές και PSI στη συνάντηση Σαμαρά - Τρόικας

Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012 21:42
A- A A+

Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της Νέας Δημοκρατίας με το κλιμάκιο της τρόικας, η οποία αναφέρεται από τη Λ. Συγγρού, επικεντρώθηκε «σε ουσιαστικά και τεχνικά θέματα».

Η συνάντηση διήρκεσε μία ώρα και σε αυτή συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο θέμα του PSI, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς και τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου παρουσίασαν τις γνωστές θέσεις του κόμματος σε θέματα φορολογίας και ανάπτυξης.

Στο τραπέζι έπεσε και το θέμα των επικουρικών συντάξεων, με τη ΝΔ -σύμφωνα με πληροφορίες, να μην είναι αρνητική στο ενδεχόμενο ενοποίησης των Ταμείων. Σύμφωνα με πηγές της Λ.Συγγρού, θέμα περικοπής του 13ου και 14ου μισθού δεν ετέθη, ενώ εκτίμηση στελεχών του κόμματος είναι πως ακόμα δεν υπάρχει συγκεκριμένη πρόταση, αλλά μόνον σκέψεις και συζητήσεις.

Εκτός από τον κ. Σαμαρά, στη συνάντηση με τους εκπροσώπους της τρόικας μετείχαν οι κ.κ. Ιωάννης Μουρμούρας, υφυπουργός Οικονομικών,Κωστής Χατζηδάκης, υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης, Χρήστος Σταϊκούρας, αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας, Νότης Μηταράκης, αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Χρύσανθος Λαζαρίδης, σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή