Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον Τ. Μαντέλη

Τ. Μαντέλης: Στη διάθεση των δικαστικών Αρχών
Πέμπτη, 27 Μαΐου 2010 15:36
UPD:20:17

A- A A+

Με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε, διετάχθη η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα για τον πρώην υπουργό Τάσο Μαντέλη. Η διάταξη εκδόθηκε απο τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Ιωάννη Σακελλακο στις 2μ.μ..

Όπως ανακοινώθηκε από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο εισαγγελέας Ιωάννης Τέντες, αφού έλαβε υπόψη του τις θέσεις που διατύπωσε ενώπιον της Εξεταστικής ο πρώην υπουργός, ζήτησε από τον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Ιωάννη Σακελλάκο να κινήσει τη διαδικασία απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα του κ. Μαντέλη.

Σε βάρος του πρώην υπουργού ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Συγκεκριμένα ο προϊστάμενος της Εισαγγελείας Εφετών απήγγειλε την κατηγορία με βάση τόσο τη χθεσινή κατάθεση του κ. Μαντέλη στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, όσο και στοιχεία απο το άνοιγμα τραπεζικών του λογαριασμών στην Ελβετία, που κρίνονται ως ικανές ενδείξεις για τη διάπραξη του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων απο παράνομη δραστηριότητα.

Η διάταξη με την οποία απαγορεύθηκε η έξοδος του Τάσου Μαντέλη από την χώρα έχει ήδη κοινοποιηθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Τ. Μαντέλης: Στη διάθεση των Αρχών

«Είμαι στην Ελλάδα και θα παραμείνω στην Ελλάδα για να δώσω ανά πάσα στιγμή όλες τις εξηγήσεις που χρειάζονται οι δικαστικές Αρχές», δήλωσε o πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης, ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους.

Τ. Μαντέλης: Είμαι στην Ελλάδα και θα παραμείνω στην Ελλάδα

Τ. Μαντέλης: Είμαι στην Ελλάδα και θα παραμείνω στην Ελλάδα

Πρόσθεσε ότι μίλησε με ειλικρίνεια στην Εξεταστική Επιτροπή και είναι έτοιμος να δώσει εξηγήσεις στην ελληνική δικαιοσύνη.

Γ. Πεταλωτής: Tα πάντα στο φως

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής ξεκαθάρισε πως «θέλουμε να έλθουν τα πάντα στο φως, επιθυμούμε την πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων που πλήγωσαν τη δημόσια ζωή της χώρας, αδιαφορώντας αν και εμείς θα ματώσουμε, αρκεί οι πολίτες να αντιληφθούν ότι η ατιμωρησία και η ανευθυνότητα ανήκουν οριστικά στο παρελθόν», εκφράζοντας τη «σαφή και αυτονόητη καταδίκη» τόσο του κ. Μαντέλη, όσο και οποιουδήποτε πολιτικού προσώπου που συμπεριφέρθηκε με ανάλογο τρόπο.

«Η εξεταστική συγκροτήθηκε και λειτουργεί χωρίς να καταργεί ή να υποκαθιστά αρμοδιότητες και ευθύνες της δικαστικής, της εκτελεστικής ή της νομοθετικής εξουσίας», τονίζουν τα 19 μέλη της εξεταστικής επιτροπής, απαντώντας στην αδράνεια που τους καταλογίσθηκε, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν φυγή του Τ. Μαντέλη από τη χώρα http://www.naftemporiki.gr/news/story.asp?id=1822185 .

Nωρίτερα, «έφοδο» στα γραφεία της Siemens Hellas έκανε το ΣΔΟΕ, μετα απο σχετικό αίτημα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής. Σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία σημειώνει ότι όπως και στο παρελθόν, παρέχει πρόθυμα κάθε βοήθεια.

«Σύμφωνα με την πάγια πολιτική της εταιρείας μας, παράσχουμε πρόθυμα κάθε βοήθεια και τους υποστηρίζουμε στο έργο τους. Όπως ακριβώς και στο παρελθόν, έτσι και τώρα συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε όλες τις ερευνητικές αρχές στην Ελλάδα και κάνουμε οτιδήποτε περνά από τη δική μας δικαιοδοσία, για να υποστηρίξουμε το σημαντικό έργο που εκτελούν», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή