Μαυρωτάς: Οι Παραολυμπιονίκες μας μεταδίδουν δύναμη και ικανότητα

Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2022 18:15
INTIME SPORTS/ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ
A- A A+

Για τον ρόλο του αθλητισμού στη βελτίωση του τρόπου διαβίωσης των Ατόμων με Αναπηρία και στην ενίσχυση της ένταξής τους στην κοινωνία, μίλησε ο γ.γ.Α., Γιώργος Μαυρωτάς, στην ημερίδα που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης με τίτλο «Άτομα με Αναπηρία και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Ειδικότερα, ο κ. Μαυρωτάς στην παρουσίασή του με θέμα «Παρα-ολυμπιακοί Αγώνες για Υπερ-Αθλητές με Αναπηρία», στο πλαίσιο της θεματικής της ημερίδας με τίτλο: «Προβολή Παραολυμπιακών Αγώνων», επισήμανε:

α) την υπερπροσπάθεια των αθλητών με Αναπηρία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες, καθώς όπως τόνισε, έχουν δύο αντιπάλους, τους συναθλητές τους και την αναπηρία τους,

β) τον κομβικό ρόλο των ΜΜΕ να πολλαπλασιάζει τα συναισθήματα και τα δυνατά μηνύματα που στέλνουν οι αθλητές με αναπηρία και το Παραολυμπιακό κίνημα,

γ) τη σημασία των role models («ό,τι είναι οι Αντετοκούνμπο, Τεντόγλου, Σάκκαρη κ.λπ. για τα νέα παιδιά είναι οι Παραολυμπιονίκες μας για τα ΑμεΑ»)

Εν συνεχεία, ο κ. Μαυρωτάς ανέπτυξε το εθνικό σχέδιο δράσης για τα Άτομα με Αναπηρία που έχει δρομολογήσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το οποίο περιλαμβάνει τις εξής δράσεις:

  • Δημιουργία εργαλείων για την ανάπτυξη του αθλητισμού Ατόμων με Αναπηρία
  • Σχεδιασμός κάρτας Φιλάθλου ΑμεΑ.
  • Καταγραφή αθλητών με αναπηρία και αθλητικούς φορείς ΑμεΑ.
  • Δημιουργία νομοθετικών ρυθμίσεων για τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου του αθλητισμού των Ατόμων με Αναπηρία.
  • Ενίσχυση της Φυσικής Αγωγής, των δράσεων αθλητισμού, των υπαίθριων δραστηριοτήτων και της αναψυχής ως εργαλεία κοινωνικής ισότητας
  • Μέριμνα για την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις
  • Δρομολόγηση του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου στη Ραφήνα

Ο κ. Μαυρωτάς ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας: «Παλαιότερα ο αθλητισμός ήταν όχημα υπεροχής και κυριαρχίας, σήμερα είναι όχημα ενσωμάτωσης, άρσης των ανισοτήτων. Οι Παραολυμπιονίκες μας είναι οι επιφανέστεροι πρεσβευτές του αναπηρικού κινήματος που μεταδίδουν, με τη βοήθεια των ΜΜΕ, τη δύναμη και την ικανότητα και όχι την αναπηρία».

Προτεινόμενα για εσάςΑθλητικές Μεταδόσεις