Αυγενάκης: Πρεσβευτής της Ελλάδας στις ΗΠΑ ο Τζέφρι Πάιατ

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2022 12:07
UPD:12:08
A- A A+

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook), ο Λευτέρης Αυγενάκης εξήρε τη συμβολή του Τζέφρι Πάιατ στο πρότζεκτ του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, που ξεκίνησε σήμερα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε σε κοινά ενδιαφέροντα, που βοήθησαν στην προώθηση των διμερών σχέσεων ανάνεσα σε Ελλάδα και ΗΠΑ στον αθλητισμό, χαρακτηρίζοντας τον κ. Πάιατ, που αποχωρεί σε λίγο καιρό για τη χώρα του, ως μέλλοντα πρεσβευτή της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ανάρτηση του υφυπουργού:

«Με τον πρέσβη των ΗΠΑ και υποψήφιο Υπουργό Εξωτερικών με αρμοδιότητα την Ενέργεια, καλό φίλο, Τζέφρι Πάιατ, εδώ και καιρό μας ένωσε η αγάπη για τα σπορ και κυρίως για το ποδήλατο.

Τα κοινά ενδιαφέροντα μάς βοήθησαν να προωθήσουμε ακόμα πιο παραγωγικά τις διμερείς σχέσεις των χωρών μας στον αθλητισμό και είμαι βαθιά ικανοποιημένος και υποχρεωμένος για την αμέριστη στήριξή του, την παρουσία του στο Ηράκλειο και τα κολακευτικά του λόγια σε ότι αφορά στη διοργάνωση του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας.

Αντιλήφθηκε αμέσως ότι η αναβίωση του Αγώνα σε τόσο υψηλό επίπεδο θα βοηθήσει την Ελλάδα όχι μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά κυρίως σε επίπεδο κοινωνικής συνείδησης για τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα του ποδηλάτου ως μέσου βιώσιμης κινητικότητας.

Είναι λάτρης της χώρας μας και θα αφήσει σε λίγες ημέρες την πρεσβεία ως "πρεσβευτής" πια της Ελλάδας στις ΗΠΑ. Όπου σταθεί κι όπου βρεθεί μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον τόπο μας και τις προοπτικές ανάπτυξής του. Φίλε Τζέφρι, σε ευχαριστούμε πολύ.»

Προτεινόμενα για εσάςΑθλητικές Μεταδόσεις