Ελεύθερος ο αστυνομικός που συνελήφθη στην τουρκική μεθόριο

Τρίτη, 07 Δεκεμβρίου 2021 07:21
UPD:07:56
Shutterstock
A- A A+

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές της Αδριανούπολης ο αστυνομικός και η κοπέλα του, που είχαν συλληφθεί χτες από την τουρκική αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι το ζευγάρι συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές καθώς, όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια εκδρομής του στην Ανδριανούπολη, κινήθηκε σε απαγορευμένη περιοχή της μεθορίου. 

Σύμφωνα με με ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μοναδικός όρος που τέθηκε ήταν να παραμείνουν για 48 ώρες στην Τουρκία προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος των κινητών τους τηλεφώνων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού - που ήταν εκτός υπηρεσίας - ενημερώθηκαν ο πρωθυπουργός, η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και το ΥΠΕΞ. Υπήρξε συντονισμένη δράση από την πλευρά της κυβέρνησης.

Στην περιοχή μετέβη με εντολή του υπουργού Τάκη Θεοδωρικάκου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, προκειμένου να συντονιστούν καλύτερα οι ενέργειες από πλευράς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Παράλληλα, υπήρξε διαρκής συνεργασία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών και την ελληνική προξενική Αρχή στην Αδριανούπολη.

 

 

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή