Πόσο αξίζει το Nations League;

Κυριακή, 03 Οκτωβρίου 2021 14:14
UPD:18:02
A- A A+

Σε λίγες μέρες η Εθνική Ιταλίας θα αγωνιστεί ξανά για ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο. Οι «Ατζούρι» θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου στο «Σαν Σίρο» και θα προσπαθήσουν να κερδίσουν μια θέση για τον τελικό (επίσης στο Μιλάνο) την Κυριακή.

Ο νικητής του μεταξύ τους αγώνα θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα προκριθεί από την αναμέτρηση ανάμεσα στο Βέλγιο και τη Γαλλία, που θα παίξουν στο γήπεδο της Γιουβέντους («Αλιάντς Αρένα»), στο Τορίνο.

Το τουρνουά, στη δεύτερη διοργάνωσή του, είναι η πιο πρόσφατη εθνική διοργάνωση της UEFA. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Il Sole 24 Ore, το Nations League δημιουργήθηκε για να αντικαταστήσει τα κλασικά φιλικά, να βελτιώσει την ποιότητα των διοργανώσεων και να αυξήσει την αξία των Εθνικών ομάδων.

Η δομή του τουρνουά εγγυάται ισορροπημένους αγώνες μεταξύ των πιο διάσημων ομάδων, με το πάθος των ανόδων και των υποβιβασμών.

Το τουρνουά έχει σαφή και σημαντική επίδραση στους λογαριασμούς της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας. Το 2018, ένα έτος πριν από την πρώτη διοργάνωση, τα έσοδα από τις διοργανώσεις για Εθνικές ομάδες ανήλθαν σε 212 εκατομμύρια ευρώ. Την επόμενη χρονιά, το 2019, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε στα 551 εκατομμύρια.

Οι εθνικές ομοσπονδίες επωφελούνται επίσης απ΄ αυτό, όπως ανέφερε η Sole 24 Ore, καθώς στο τέλος της πρώτης διοργάνωσης μοιράστηκαν 116 εκατομμύρια ευρώ, ως εξής:

  • 2,25 εκατομμύρια ευρώ για καθεμία από τις 12 ομάδες της League A
  • 1,5 εκατομμύριo για τις 12 της League  B
  • 1,125 εκατομμύριo για τις 12 της League C
  • 750 χιλιάδες ευρώ για τις 16 της League D

Τα ποσά αυτά απονεμήθηκαν και στους νικητές κάθε κατηγορίας. Οι τέσσερις συμμετέχοντες στο φάιναλ φορ έλαβαν 918 χιλιάδες ευρώ ο καθένας, ο νικητής 3,5 εκατομμύρια, ο ηττημένος στον τελικό 2 εκατομμύρια και η τρίτη θέση ένα εκατομμύριο ευρώ.

Αυτά τα στοιχεία, που συνδέονται με την πρώτη διοργάνωση του 2019, που βρήκε νικήτρια την Πορτογαλία, πρόκειται να αυξηθούν για το τρέχον τουρνουά.

Προτεινόμενα για εσάςΑθλητικές Μεταδόσεις