Πρόταση για τη διεξαγωγή του Ράλι Ακρόπολις στη Στερεά Ελλάδα

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 14:33
UPD:14:40
A- A A+

Με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό και τον δήμαρχο Λαμιέων Ευθύμιο Καραΐσκο, συναντήθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η υποβολή πρότασης, εκ μέρους του περιφερειάρχη, για τη φιλοξενία του Ράλι Ακρόπολις στη Στερεά Ελλάδα, με βάση την πόλη της Λαμίας.

Στον κ. Αυγενάκη κατατέθηκε ολοκληρωμένη μελέτη - φάκελος υποψηφιότητας για τη φιλοξενία και διεξαγωγή του κορυφαίου αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι (WRC), που θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα από 9-12 Σεπτεμβρίου 2021, μετά από οκτώ χρόνια απουσίας.

Ο κ. Σπανός συνεχάρη τον υφυπουργό για την επιστροφή της διοργάνωσης στο καλαντάρι του WRC κι επισήμανε ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διαθέτει το δυναμικό και την τεχνογνωσία για τη φιλοξενία της.

Ο κ. Αυγενάκης ευχαρίστησε τον περιφερειάρχη για τη δουλειά και την προετοιμασία που έχει γίνει, υπογραμμίζοντας πως οι διαδρομές της Στερεάς Ελλάδας είναι ξεχωριστές κι έχουν γράψει μεγάλη ιστορία στο Ράλι Ακρόπολις.

Προσέθεσε, μάλιστα, ότι έντονο ενδιαφέρον πρόκειται να εκφράσει επισήμως και η περιφέρεια Πελοποννήσου και τόνισε πως «οποιαδήποτε από τις δύο περιφέρειες κι αν επιλεγεί, το σίγουρο είναι ότι θα γίνει ένας σπουδαίος αγώνας που θα θυμόμαστε για χρόνια».

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις