Ουκρανία: 5 νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο

Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 16:25
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

Φωτογραφία αρχείου

A- A A+

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 40 τραυματίστηκαν όταν ένα ουκρανικό λεωφορείο βγήκε έξω από τον δρόμο και έπεσε σε χαντάκι στη νοτιοανατολική Πολωνία κατά τη διάρκεια της νύχτας, δήλωσαν οι τοπικές αρχές και η ομάδα διάσωσης.
Νωρίτερα, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και οι ιατρικές υπηρεσίες δήλωσαν ότι έξι άτομα έχασαν τη ζωή τους στο ατύχημα, αλλά ο αριθμός των θανάτων αναθεωρήθηκε αργότερα.

«Μετά τον έλεγχο σε όλα τα νοσοκομεία, όπου είχαν τραυματιστεί, αποδείχθηκε ότι υπάρχουν πέντε θύματα», ανέφερε εκπρόσωπος του κρατικού πρακτορείου ΡΑΡ.

«Γνωρίζουμε ότι ένα άτομο μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Πραγματοποιήθηκε μια χειρουργική επέμβαση διάσωσης και ελπίζουμε ότι θα σωθεί», δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής, Ewa Leniart, σε συνέντευξη Τύπου, λέγοντας ότι 14 από τους τραυματίες ήταν σε σοβαρή κατάσταση.

Υπήρχαν 57 άτομα στο λεωφορείο. «Οι περισσότεροι επιβάτες κοιμόντουσαν όταν συνέβη το ατύχημα  και δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας, οπότε τραυματίστηκαν σοβαρά. Ήταν κυρίως νέοι που επέστρεφαν από τη δουλειά», είπε ο εκπρόσωπος.
Η αστυνομία είπε ότι ήταν πολύ νωρίς για να πει τι μπορεί να προκάλεσε το ατύχημα.

naftemporikigr με πληροφορίες Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή