Β. Κικίλιας: Ξεπεράσαμε τους 850.000 εμβολιασμούς

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021 14:06
UPD:14:07
A- A A+

Στο mega εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι, στη Helexpo βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, και την επικεφαλής του εμβολιαστικού κέντρου, σμήναρχο Κυριακή Πελέκη. Ο υπουργός περιηγήθηκε στους χώρους και συνομίλησε με τo υγειονομικό προσωπικό και τους πολίτες που εμβολιάζονταν.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως η δουλειά που κάνουν οι άνθρωποι της Υγείας και όχι μόνο, φαίνεται και μιλάει από μόνη της. «Η καρδιά της προσπάθειάς μας είναι ο σεβασμός στους συμπολίτες μας. Έτσι οδεύουμε κι έτσι θα προχωρήσουμε μέχρι να ολοκληρώσουμε τους εμβολιασμούς. Ξεπεράσαμε τις 850.000 εμβολιασμούς, έχουμε στη μάχη 750 εμβολιαστικά κέντρα, βάζουμε άλλα 50-800, και ότι αν υπολογίσει κανείς την πρώτη δόση, με 5,3% είμαστε οι τρίτοι στην Ευρώπη. Αυτά είναι σημαντικά στοιχεία για να καταλάβετε πόσο μεγάλη προσπάθεια έχει γίνει από πάρα πολύ κόσμο: από το υπουργείο Υγείας, από τους υγειονομικούς μας, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τους υγειονομικούς του, το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Πολιτική Προστασία και όλους όσοι εμπλέκονται» είπε ο υπουργός.

Όπως συμπλήρωσε, «έρχονται μηνύματα στο κινητό των συμπολιτών μας, κλείνονται τα ραντεβού. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος με τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η επιχείρηση «Ελευθερία». Και θέλω να πω για ακόμη μια φορά ότι στην καρδιά αυτής της προσπάθειας είναι το να σεβόμαστε τον πολίτη και να τον υπηρετούμε και αυτό το δείχνει η πολύ-πολύ μεγάλη προσπάθεια που γίνεται.

Ξέρω ότι δίνουμε, όλος ο κόσμος δίνει μια πολύ μεγάλη μάχη, ότι υπάρχει κόπωση, αλλά θέλω να σας πω ότι υπάρχει ελπίδα και η ελπίδα είναι η κινητήριος δύναμη και θα τα καταφέρουμε. Βρισκόμαστε κοντά στην επίτευξη αυτής της προσπάθειας που είναι να κερδίσουμε αυτή την τεράστια υγειονομική μάχη την οποία δίνουμε έναν χρόνο τώρα» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σημείωσε πως «εκτός από τους αριθμούς, αυτό που βλέπουμε και στον μεγάλο εμβολιαστικό σταθμό, και στα εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την επικράτεια από τα νησιά μας μέχρι τις ηπειρωτικές περιοχές,είναι αυτό που λέμε "μυρίζει Ελλάδα". Τα παιδιά που έρχονται με τους γονείς τους, οι παππούδες μας που έρχονται με τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους και εισπράττουν όλοι οι υγειονομικοί μας, όλοι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν εδώ ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ. Ανταποδίδουμε με ένα πολύ μεγάλο χαμόγελο» ανέφερε.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή