Βρετανία: Νέα προβλήματα στο σύστημα ελέγχου για τον κορωνοϊό

Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2020 09:59
UPD:10:02
REUTERS/LEE SMITH
A- A A+

Το εθνικό σύστημα ελέγχου για τον κορωνοϊό στη Βρετανία βρέθηκε αντιμέτωπο με νέα προβλήμτα την Τετάρτη αφού η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche, δήλωσε ότι προβλήματα σε μια νέα αποθήκη καθυστέρησαν την αποστολή ορισμένων προϊόντων.

Η Roche είναι ένας από τους κύριους προμηθευτές διαγνωστικών εξετάσεων στο πρόγραμμα Δοκιμών και Ανίχνευσης της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας (NHS), το οποίο έχει ήδη αντιμετωπίσει δυσκολίες, συμπεριλαμβανομένης μιας τεχνικής δυσλειτουργίας που καθυστέρησε την αναφορά 15.000 θετικών αποτελεσμάτων.

Η Roche δήλωσε ότι η καθυστέρηση στην αποστολή ορισμένων από τα διαγνωστικά προϊόντα της στο NHS, προκλήθηκε από απρόβλεπτα προβλήματα που προέκυψαν κατά τη μετάβαση από μια παλιά αποθήκη σε ένα νέο κέντρο διανομής στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Σεπτέμβριο.

«Λυπούμαστε βαθιά που υπήρξε καθυστέρηση στην αποστολή ορισμένων προϊόντων και ζητούμε συγγνώμη από οποιονδήποτε από τους πελάτες μας που έχουν επηρεαστεί», δήλωσε η Roche.

Ανέφερε ότι το προσωπικό στη νέα εγκατάσταση εργάζονταν μέρα και νύχτα για να επιλύσει το ζήτημα το συντομότερο δυνατόν και ότι είχε προσληφθεί επιπλέον προσωπικό για να βοηθήσει.

«Δίνουμε προτεραιότητα στην αποστολή των δοκιμών PCR και των αντισωμάτων του κορωνοϊού και κάνουμε ότι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα έχει αντίκτυπο στην παροχή τους στο NHS», τονίζεται στη δήλωση.

Πηγή: Reuters

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή