Skip to main content

Μονομαχία στην Τούμπα με φόντο τον τίτλο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην εξ αναβολής συνάντηση των πλέι οφ με το νικητή να παραμένει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος

Τα πλέι άουτ ολοκληρώθηκαν χθες, τα πλέι οφ συνεχίζονται σήμερα (12/5) αλλά με μόνο ένα παιχνίδι, το εξ αναβολής ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, στην Τούμπα (22:00).

Ένα παιχνίδι κομβικής σημασίας και για τους δύο αντίπαλους, αφού από το αποτέλεσμά του θα κριθεί ποια από τις δύο ομάδες θα παραμείνει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος ως αντίπαλος της πρωτοπόρου ΑΕΚ.

Για να συμβεί αυτό μόνο ένα αποτέλεσμα εξυπηρετεί τους δύο αντίπαλους, η νίκη. Ισοπαλία θα σημάνει «καταδίκη», αφού ο γηπεδούχος «Δικέφαλος» έχει 71 βαθμούς (όσους και ο Παναθηναϊκός) και ο Ολυμπιακός 70, με την Ένωση να βρίσκεται στους 75.

Πριν τη διακοπή των πλέι οφ λόγω του Πάσχα ο ΠΑΟΚ νίκησε με 3-2 την ΑΕΚ και έδωσε παράταση στην ελπίδα για τους υπόλοιπους διεκδικητές του τίτλου.

Οι Θεσσαλονικείς, εφόσον νικήσουν στην Τούμπα «ερυθρόλευκους» και Παναθηναϊκό και περάσουν από την έδρα του Άρη την τελευταία αγωνιστική θα ελπίζουν σε απώλεια βαθμών της ΑΕΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης», σε ένα σενάριο δύσκολο αλλά υπαρκτό.

Για τον Ολυμπιακό, από την άλλη, είναι απλά μαθηματικά: με τρεις νίκες σε τρία παιχνίδια η πειραϊκή ομάδα θα στεφθεί πρωταθλήτρια. Στη θεωρία φαίνεται εύκολο, στην πράξη αρκετά πιο δύσκολο.

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ καλείται να επανέλθει στην ελληνική πραγματικότητα μετά το «μεθύσι» της πρόκρισης στον τελικό του Conference League, έχοντας αποκλείσει με δύο νίκες μια ομάδα της Premier League (Άστον Βίλα) που την επόμενη περίοδο θα μετέχει, κατά πάσα πιθανότητα, στο Champions League.

Ο Ισπανός τεχνικός καλείται στο πιο κομβικό σημείο της περιόδου για την ομάδα του να διαχειριστεί την πνευματική και σωματική κόπωση των παικτών του στα συνεχή παιχνίδια, προκειμένου να αποδείξει ότι δύο καρπούζια μπορούν να χωρέσουν στην ίδια μασχάλη.