Skip to main content

Υπόθεση «Δικέφαλων» το πρωτάθλημα

Ο ΠΑΟΚ νίκησε 2-0 τον Ολυμπιακό στο εξ αναβολής ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ και μείωσε στον ένα βαθμό τη διαφορά από την πρώτη ΑΕΚ

Η νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού με 2-0 στο εξ αναβολής ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής έβαλε «φωτιά» στη μάχη για την κατάκτηση του τίτλου, καθώς επέτρεψε στον «Δικέφαλο» της Θεσσαλονίκης να μειώσει την απόσταση από την πρωτοπόρο ΑΕΚ στον ένα βαθμό.

Κατά συνέπεια, σχεδόν τα πάντα θα κριθούν την επόμενη (9η) αγωνιστική, που είναι εμβόλιμη και θα διεξαχθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου, με την Ένωση να επισκέπτεται το Φάληρο για να παίξει με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, ενώ την τελευταία ημέρα των πλέι οφ θα παίξουν ΑΕΚ-Λαμία, Άρης-ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, το ντέρμπι δεν είχε πολλές φάσεις και κρίθηκε στην άριστη ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΟΚ που δεν επέτρεψε στους παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ να δημιουργήσουν και κατά συνέπεια να απειλήσουν την εστία του Κοτάρσκι.

Η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου άνοιξε το σκορ στο 26ο λεπτό, όταν ο Σάστρε γύρισε (με κόντρα της μπάλας) στον Ζίβκοβιτς, εκείνος με ψαλίδι την έστειλε στα όρια της περιοχής και ο επερχόμενος Τάισον έγραψε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι διασφάλισαν τη νίκη τους στο 65΄, όταν από εκτέλεση κόρνερ των φιλοξενούμενων ο ΠΑΟΚ έφυγε στην αντεπίθεση, ο Κωνσταντέλιας πέρασε τον Κίνι και πάσαρε στον Ζίβκοβιτς, που απέναντι στον Τζολάκη πλάσαρε για το τελικό 2-0.

Ο Ολυμπιακός έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του για να μειώσει στο 90΄+3, όταν ο κεραυνός του Όρτα έξω από την περιοχή τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι.