Skip to main content

Τη Δευτέρα οι αγώνες Τσιτσιπά και Σάκκαρη στη Ρώμη

Ο «Στεφ» θα παίξει το μεσημέρι και η Σάκκαρη αργά το απόγευμα

Αύριο (13/5) θα αγωνιστούν στο Masters της Ρώμης τόσο ο Στέφανος Τσιτσιπάς όσο και η Μαρία Σάκκαρη, διεκδικώντας συνέχεια στην πορεία τους στο τουρνουά της «αιώνιας πόλης».

Ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Βρετανό Κάμερον Νόρι στο δεύτερο παιχνίδι του κεντρικού γηπέδου, με το παιχνίδι τους να ξεκινά μεσημέρι και όχι πριν από τις 14:00 (ώρα Ελλάδας).

Οι δυο τους έχουν τεθεί αντιμέτωποι δύο φορές με τις νίκες να είναι μοιρασμένες, με τον «Στεφ» να έχει επιβληθεί στο μοναδικό μεταξύ τους παιχνίδι στο χώμα κατακτώντας μάλιστα τον τίτλο στη Λιόν (2021), με τον αριστερόχειρα Νόρι να κερδίζει στα ημιτελικά του Ακαπούλκο (2022).

Ο νικητής θα προκριθεί στους «16» και θα παίξει με τον νικητή της συνάντησης ανάμεσα στον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ και τον Άλεξ ντε Μινόρ, με το παιχνίδι των οποίων θα ξεκινήσει το αυριανό πρόγραμμα.

H Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει στις «16» την Βικτόρια Αζαρένκα για μια θέση στα προημιτελικά. Μάλιστα, το παιχνίδι της θα είναι το τελευταίο στο πρόγραμμα του κορτ και δεν ξεκινήσει πριν τις 19:00.

Η 34χρονη Λευκορωσίδα χρειάστηκε περίπου τρεις ώρες για να νικήσει την Αιγύπτια Μαγιάρ Σέριφ με 6-2, 6-7(6).

Η Αζαρένκα έχει παίξει κατά το παρελθόν δύο φορές με αντίπαλο την Ελληνίδα πρωταθλήτρια σημειώνοντας ισάριθμες νίκες, αλλά τα δεδομένα έχουν αλλάξει.

Το πρώτο παιχνίδι τους ήταν το 2020 στην Οστράβα (ημιτελικοί) και το επόμενο μια χρονιά αργότερα (2021), στο Μόντρεαλ.

Όποια προκριθεί θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζεύγους που συνθέτουν η Ρουμάνα Καμέλια Μπέγκου με την Αμερικανίδα Ντάνιελ Κόλινς.