Skip to main content

Χειροπέδες σε 3 για διακίνηση κοκαΐνης και κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας

ΕΛ.ΑΣ.

Πιστοποιήθηκαν περισσότερες από 300 συναλλαγές διακίνησης ναρκωτικών

Τρεις αλλοδαποί, 32χρονος και δύο 37χρονοι, συνελήφθησαν, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης, μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής σε Μοσχάτο και Καλλιθέα, για διακίνηση ναρκωτικών. Επιπλέον, έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλα μέλη της ίδιας  εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στη διακίνηση κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, εντοπίστηκαν οι κατηγορούμενοι και εξακριβώθηκε η εγκληματική δράση τους.

Συγκεκριμένα ο ένας 37χρονος ως υπαρχηγός και ο 32χρονος ήταν επιφορτισμένοι με την προμήθεια, επανατυποποίηση, αποθήκευση, φύλαξη και διακίνηση των ναρκωτικών, την ανεύρεση πελατών, την είσπραξη των κερδών από τα υπόλοιπα μέλη και την αποστολή των χρημάτων στον αρχηγό της οργάνωσης, ο οποίος αναζητείται.

Ο άλλος 37χρονος συλληφθείς αναλάμβανε κατά περίπτωση τη διακίνηση των ναρκωτικών, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης.

Όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, πιστοποιήθηκαν περισσότερες από 300 συναλλαγές διακίνησης ναρκωτικών.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου, κατελήφθη ο 32χρονος να κατέχει για λογαριασμό της εγκληματικής οργάνωσης 103,5 γραμμ. κοκαΐνης και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 440 ευρώ, 20 δολάρια ΗΠΑ, 20 δολάρια Καναδά, 2 ζυγαριές, 5 κινητά τηλέφωνα και μοτοσυκλέτα.

Με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.