Skip to main content

Ενδοοικογενειακή βία: Νέες συλλήψεις σε Αχαΐα και Ηλεία

Νέα περιστατικά καταγγέλλονται στην αστυνομία

Τέσσερα άτομα συνελήφθησαν και συνολικά πέντε νέες δικογραφίες σχηματίστηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αχαΐας και Ηλείας για υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτική Ελλάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.:

Στην Πάτρα συνελήφθη χθες βράδυ ένας άνδρας, τον οποίο κατήγγειλε η σύζυγός του, για άσκηση σωματικής βίας σε βάρος της. Σε άλλη περίπτωση, χθες τα ξημερώματα συνελήφθη άνδρας, τον οποίο κατήγγειλε η ανήλικη (15χρονη) κόρη του, για άσκηση σωματικής βίας σε βάρος της, με τη χρήση ενός σιδερένιου εργαλείου – τύπου άλεν.

Σε περιοχή του Ερυμάνθου συνελήφθη χθες το βράδυ ένας άνδρας, τον οποίο κατήγγειλε η σύντροφός του, αναφέροντας ότι αποπειράθηκε να την εξαναγκάσει με απειλές να υποστεί ασελγείς πράξεις χωρίς τη συγκατάθεσή της. Σύμφωνα με την καταγγελία, στο παρελθόν ο κατηγορούμενος απειλούσε την παθούσα και με πιστόλι, ακόμη και ενώπιον των ανήλικων παιδιών τους.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του κατηγορούμενου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια κρότου λάμψης, περίστροφο κρότου λάμψης, θήκη περιστρόφου, φυσιγγιοθήκη με 30 θήκες φυσιγγίων και δύο φυσίγγια, καθώς και 6 βολίδες άσφαιρες για αεροβόλο όπλο.

Η παθούσα και τα ανήλικα θα μεταφερθούν σε ασφαλή τοποθεσία. Παραγγέλθηκε σε κοινωνική υπηρεσία η διενέργεια αυτοψίας για τις συνθήκες διαβίωσης της παθούσας και των παιδιών.

Στον Πύργο συνελήφθη χθες βράδυ ένας άνδρας, τον οποίο κατήγγειλε η πρώην σύζυγός του, για απόπειρα άσκησης σωματικής βίας σε βάρος της. Επίσης κατήγγειλε ότι ο κατηγορούμενος πριν έναν μήνα της είχε προκαλέσει σωματικές βλάβες.

Στην Αμαλιάδα, τέλος, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός άνδρα, τον οποίο κατήγγειλε ο πατέρας του, αναφέροντας ότι του άσκησε σωματική βία με τα άκρα του.