Γ. Ψυχογιός στη Λέσβο: Αποσυμφόρηση σε ενδοχώρα και Ευρώπη - Όχι στις κλειστές δομές- φυλακές

Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου 2020 18:43
UPD:18:46
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Στην παρέμβασή του στην συνέντευξη τύπου του κλιμακίου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αναφέρθηκε στο σχέδιο που είχε ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση για την αποσυμφόρηση των νησιών προς την ενδοχώρα και την Ευρώπη, την καθημερινή μάχη για να διατηρηθεί η ισορροπία στο προσφυγικό-μεταναστευτικό και τα προγράμματα ένταξης που υλοποίησε, προκειμένου να υπάρχει αλληλεπίδραση με τις τοπικές κοινωνίες.

Τόνισε τις εκρηκτικές καταστάσεις που δημιουργούν οι κλειστές δομές και τα Κέντρα Κράτησης για αιτούντες άσυλο, εργαζόμενους και τοπικές κοινωνίες, τις καταδίκες και τα πρόστιμα για τη χώρα από την παραβίαση του δικαίου, την κατασπατάληση δημόσιων πόρων – η Ευρώπη διαφωνεί και δεν τα χρηματοδοτεί - σε κατασκευαστικές, την επιδείνωση των συνθηκών για την καταπολέμηση της πανδημίας και τον μύθο ότι αυξάνουν τις επιστροφές ενώ το μόνο που κάνουν είναι να φτιάχνουν αποθήκες χιλιάδων ψυχών.

Συμπερασματικά, ο κ. Ψυχογιός ζήτησε αποσυμφόρηση σε ενδοχώρα και Ευρώπη, προτάσσοντας  το όχι στις κλειστές δομές- φυλακές.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή