Η Βικτόρια Χίσλοπ πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2020 12:26
UPD:12:27
A- A A+

Μετά τον Τομ Χανκς ο οποίος πολιτογραφήθηκε Έλληνας, σειρά έχει η βραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέας και δημοσιογράφος Βικτόρια Χίσλοπ.

Η 61χρονη Χίσλοπ που έγινε γνωστή για το μπεστ σέλερ «Το Νησί», το οποίο μεταφέρθηκε και στην ελληνική τηλεόραση, πολιτογραφήθηκε Ελληνίδα.

Η Βρετανίδα συγγραφέας, η οποία σε συνέντευξή της είχε διατυπώσει την επιθυμία της να λάβει την ελληνική υπηκοότητα,  έλαβε τιμητικά την ελληνική ιθαγένεια για την παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας και την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού.

Η τιμητική πολιτογράφηση της Βικτόρια Χίσλοπ έγινε με προεδρικό διάταγμα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

«Πολιτογραφούμε τιμητικώς ως Ελληνίδα πολίτη την αλλοδαπή ΧΙΣΛΟΠ ΒΙΚΤΟΡΙΑ του ΤΖΟΝ ΕΒΕΡΑΡΝΤ, γεννηθείσα την 8-6-1959 στο Μπρόμλεϊ του Ηνωμένου Βασιλείου» αναφέρει το διάταγμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

ALKAP

Για την απόφαση λαμβάνεται υπόψη η «παγκόσμια προβολή του μνημείου της Σπιναλόγκας» μέσα από το έργο της Χίσλοπ, καθώς και η «ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή