Κίνημα Αλλαγής: Η προχειρότητα και ο ελλιπής σχεδιασμός βλάπτουν σοβαρά τον τουρισμό

Τρίτη, 16 Ιουνίου 2020 12:14
UPD:12:15
Eurokinissi/EUROKINISSI
A- A A+

Επικρίσεις κατά της κυβέρνησης, την οποία κατηγορεί ότι «απέτυχε να ενημερώσει έγκαιρα και σωστά το τουριστικό κοινό του εξωτερικού για το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων», διατυπώνει ο τομεάρχης Τουρισμού της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής Γ. Φραγγίδης.

«Μπλόκο του ελληνικού τουρισμού στα χερσαία σύνορα. Η κυβέρνηση, αν και πρωταθλήτρια στην επικοινωνία και την επικοινωνιακή διαχείριση των κρίσεων και των προβλημάτων, απέτυχε να ενημερώσει έγκαιρα και σωστά το τουριστικό κοινό του εξωτερικού για το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων. Αποτέλεσμα, ουρά χιλιομέτρων και πολύωρη ταλαιπωρία χθες για πολλούς πολίτες, την πρώτη μέρα που άνοιξαν οι πύλες εισόδου στη χώρα» αναφέρει ο κ. Φραγγίδης.

Όπως σημειώνει, «θύματα της αιφνιδιαστικής αλλαγής των κανονισμών - που ανακοινώθηκε  καθυστερημένα το βράδυ της Κυριακής 14/6 – οι πολίτες τρίτων χωρών (Σερβία, Ρουμανία) που έφτασαν στα σύνορα έχοντας κλείσει καταλύματα και διακοπές και ενημερώθηκαν ότι τους επιτρέπεται η είσοδος στις 30 Ιουνίου».

«Μεγάλη αναστάτωση», συνεχίζει ο κ. Φραγγίδης, «προκλήθηκε επίσης σε τουριστικούς προορισμούς της Βόρειας Ελλάδας από την ανεπαρκή και παραπλανητική ενημέρωση, καθώς τελωνεία, αεροδρόμια και λιμάνια στη Β. Ελλάδα απουσίαζαν από τις ανακοινώσεις και το συνοδευτικό χάρτη του υπουργείου Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας».

«Οι παλινωδίες, η προχειρότητα και ο ελλιπής σχεδιασμός της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου, βλάπτουν σοβαρά τον ελληνικό τουρισμό» σχολιάζει, προσθέτοντας πως οι δαπανηρές καμπάνιες και οι επικοινωνιακές στρατηγικές για προσέλκυση τουριστών είναι περιττές όταν οι ίδιοι βάζουμε εμπόδια στην έλευσή τους. 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή