Ν. Χαρδαλιάς: Απολύτως κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες

Σάββατο, 21 Μαρτίου 2020 18:18
UPD:22/03/2020 01:07
INTIME NEWS/ Δελτίο τύπου / POOL
A- A A+

«Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, οι επόμενες εβδομάδες είναι απολύτως κρίσιμες» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση του Σαββάτου.

Όπως επισήμανε, πριν από 24 ημέρες η Ιταλία είχε μόνο 10 νεκρούς και 322 κρούσματα, όσα περίπου έχει τώρα η Ελλάδα. «Αυτό δεν σημαίνει ότι οπωσδήποτε θα γίνουμε Ιταλία, έχουμε λάβει μέτρα πριν ο ιός αυτός αρχίσει να εξαπλώνεται, για να μη φθάσουμε και εμείς ως εκεί. Θα λάβουμε κι ό,τι άλλο μέτρο επιβάλλεται» είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, «στο χέρι όλων μας είναι η μέγιστη υπευθυνότητα, να μη χαθούν άλλοι άνθρωποι από δική μας απερισκεψία κι εγωισμό.

Η πλειονότητα των πολιτών δείχνει την ανάλογη ευθύνη, ωστόσο και σήμερα κάποιοι συνεχίζουν ανεύθυνα την αντικοινωνική συμπεριφορά. Να σκεφτούν και τους γύρω τους, τους δικούς τους» προέτρεψε ο υφυπουργός.

«Είναι σίγουρο ότι δεν θα βγούμε αλώβητοι από αυτή τη μάχη» είπε, αλλά «το πώς και προς ποια κατεύθυνση θα αλλάξει ο κόσμος μας, είναι αποκλειστικά στο δικό μας χέρι. Όλα εξαρτώνται από τις αποφάσεις που θα πάρουμε. Ας πάρουμε τις σωστές. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας, στις οικογένειές μας, στους δικούς μας ανθρώπους. Μένουμε σπίτι. Αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό. Ακολουθούμε τις οδηγίες υγιεινής.

Τρεις αποφάσεις: για τη ζωή μας, για τους οικείους μας, για τα παιδιά μας, για τις γειτονιές μας, για τις πόλεις μας, για την Πατρίδα μας. Τρεις αποφάσεις» κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή