Σε τιμή ρεκόρ πωλήθηκε το πρώτο τεύχος κόμικ της Marvel

Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2019 08:01
A- A A+

Ένα σπάνιο αντίτυπο του πρώτου βιβλίου κόμικ της Marvel πωλήθηκε σε τιμή ρεκόρ, έναντι 1,26 εκατ. δολαρίων σε δημοπρασία.

Σύμφωνα με τον Οίκο δημοπρασιών Heritage Auctions -με έδρα το Ντάλας,  το σχεδόν άθικτο Marvel Comics Νο1 από το 1939 αγοράστηκε από συλλέκτη που επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος. Στο τεύχος, εμφανίζονται για πρώτη φορά χαρακτήρες όπως οι Human Torch (Ανθρώπινος Πυρσός), Ka-Zar, Angel και Sub-Mariner.

Ο Εντ Τζέιστερ, αντιπρόεδρος του Heritage Auctions, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Independent», το χαρακτήρισε «ιστορικό αντίτυπο ιστορικού κόμικ».

Το κόμικ αγοράστηκε για πρώτη φορά από πρακτορείο εφημερίδων και περιοδικών στο Γιούνιονταουν στην Πενσυλβάνια από έναν μεταφορέα ταχυδρομείου, ο οποίος συνήθιζε να αγοράσει τα πρώτα τεύχη κόμικς και περιοδικών. Από τότε, σύμφωνα με τον Τζέιστερ, το βιβλίο άλλαξε τουλάχιστον πέντε ιδιοκτήτες.

Το 2014, ένα κόμικ Superman (της DC Comics) αγοράστηκε έναντι 3,4 εκατ. δολαρίων στο eBay. Το προηγούμενο ρεκόρ του πιο ακριβού βιβλίου Marvel Comics κατέχει μία έκδοση του 1962 με την πρώτη εμφάνιση του Spider-Man, που πωλήθηκε 1,1 εκατ. δολάρια, το 2011.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή