Ημερίδα για το VAR στη Θεσσαλονίκη

Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 18:39
UPD:18:42
INTIME SPORTS/ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
A- A A+

Πραγματοποιήθηκε σήμερα σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης η ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: «VAR, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Την εκδήλωση διοργάνωσαν το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ως αναθέτουσα αρχή και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ως φορέας λειτουργίας, με την υποστήριξη των εταιριών inDigital και MEDIA LUSO, αναδόχων του έργου.

H ημερίδα αυτή ήταν η πρώτη από μια σειρά επτά ανάλογων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν σε πόλεις της Ελλάδας και έχουν ως σκοπό την ενημέρωση για το VAR όλων των εμπλεκομένων στους αγώνες της Superleague 1.

Κατά την παρουσίαση του αρμόδιου εκπαιδευτή VAR, Χρήστου Δαγκλή, αναλύθηκε η λειτουργία του συστήματος, οι τέσσερις περιπτώσεις παρέμβασής του, δηλαδή οι περιπτώσεις απόλυτα ξεκάθαρου λάθους σε φάσεις goal, penalty, κόκκινης κάρτας και λανθασμένης ταυτοποίησης παραβάτη ποδοσφαιριστή, δόθηκαν διευκρινίσεις για τον βαθμό παρέμβασής των διαιτητών VAR και AVAR, ενώ τονίστηκε ότι η τελική απόφαση ανήκει πάντοτε στον διαιτητή.

Παρουσιάστηκαν επίσης η τεχνική υποδομή του κεντρικού συστήματος VAR που έχει εγκατασταθεί στους χώρους των 14 γηπέδων του πρωταθλήματος και οι υπηρεσίες που παρέχονται πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη λήξη του αγώνα.

Η επόμενη εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για τις 30/08/2019, στην Ξάνθη.

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις