Μόσχα και Ουάσιγκτον ανοιχτές σε νέα συμφωνία μετά την κατάρρευση της INF

Κυριακή, 28 Απριλίου 2019 17:09
UPD:17:10
EPA/KONSTANTIN ALYSH / DEFENCE MINISTRY HANDOUT HANDOUT
A- A A+

Ανοιχτή στην πιθανότητα νέων συμφωνιών για τον έλεγχο των όπλων, αν και δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις σε εξέλιξη, φαίνεται η Μόσχα. Οι ΗΠΑ αποχώρησαν από τη Συνθήκη Πυρηνικών Όπλων Ενδιάμεσου Βεληνεκούς (INF), τον Φεβρουάριο. Την ίδια οδό ακολούθησε αμέσως μετά και η Ρωσία, εγείροντας φόβους για μια νέα ανεξέλεγκτη κούρσα εξοπλισμών.

Την πρόθεση της Μόσχας για νέες συμφωνίες δήλωσε ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσακόφ, σχολιάζοντας δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιθυμεί μια άλλη συμφωνία για τον έλεγχο των όπλων με τη Μόσχα και το Πεκίνο

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Washington Post», ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε την κυβέρνησή του να προετοιμάσει το έδαφος για μία νέα συμφωνία με τη Ρωσία και την Κίνα, εξαιτίας του υψηλού κόστους της κούρσας των πυρηνικών εξοπλισμών του 21ου αιώνα.

 «Αρχικά θα πρέπει να τιμήσουμε τις υπάρχουσες συμφωνίες. Είμαστε επίσης έτοιμοι για νέες αλλά γι’ αυτό απαιτούνται σοβαρές διαπραγματεύσεις και δυστυχώς μέχρι τώρα καμία πλευρά δεν έχει ξεκινήσει κάτι τέτοιο», σχολίασε επί τούτου ο Ουσάκοφ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή