Ν.Δ.: Ζητεί απαντήσεις από τον Ν. Παππά για τον Μ. Πετσίτη

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 18:24
UPD:18:25

Ερώτηση προς τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, κατέθεσαν σήμερα 21 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Αφορά «τα νέα στοιχεία που εμφανίζουν άνθρωπο του στενού περιβάλλοντός του κ. Παππά, τον κ. Μάνο Πετσίτη, να αμείβεται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από επιχειρηματίες, μεταξύ των οποίων και ο κ. Λαυρεντιάδης, και μάλιστα στο ίδιο διάστημα των ετών 2016 και 2017 κατά το οποίο είχαν εκτιναχθεί τα χρέη της εταιρίας ELFE, συμφερόντων Λαυρεντιάδη, προς τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ)».
 
Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλούν τον κ. Παππά να εξηγήσει στη Βουλή:

  • Ποια είναι ακριβώς η σχέση του με τον κ. Πετσίτη και με ποια ιδιότητα επισκεπτόταν συχνότατα το Μαξίμου όσο ο κ. Παππάς ήταν υπουργός Επικρατείας.
  • Για ποιες ακριβώς υπηρεσίες ο κ. Πετσίτης αμειβόταν από τον κ. Λαυρεντιάδη με υπέρογκα ποσά, «και μάλιστα ενόσω η εταιρεία του κ. Λαυρεντιάδη αύξανε διαρκώς το χρέος της στο Δημόσιο με την ανοχή της κυβέρνησης;».
  • Ποια είναι η σχέση του κ. Πετσίτη με τον κ. Αρτεμίου και ποιος ακριβώς ήταν ο σκοπός της επίσκεψης του τελευταίου στο Μέγαρο Μαξίμου το 2016.

Με την ερώτησή τους, οι βουλευτές καλούν, επίσης, τον κ. Παππά να αποκαλύψει εάν γνωρίζει «και άλλες ανεξήγητες αμοιβές του κ. Πετσίτη από άλλους επιχειρηματίες ιδιοκτητών Μέσων Ενημέρωσης», και αν ναι, να διευκρινίσει πώς τις εξηγεί, ως αρμόδιος υπουργός.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή