Ντι Μάιο: Καμία υποχώρηση στο έλλειμμα

Σάββατο, 20 Οκτωβρίου 2018 15:25
UPD:15:27
EPA/CLAUDIO PERI
Ο αρχηγός του Κινήματος των Πέντε Αστέρων και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διέψευσε κατηγορηματικά δημοσίευμα, που ήθελε τη Ρώμη να βάζει νερό στο κρασί της και να εξετάζει αλλαγές στον προϋπολογισμό, που θα κατεβάζουν το έλλειμμα στο 2% από 2,4% του ΑΕΠ.
A- A A+

Αποφασισμένη να επιμείνει στα οικονομικά της σχέδια εμφανίζεται η ιταλική κυβέρνηση, παρά την επιστολή της Κομισιόν, που κατηγορεί τη Ρώμη για άνευ προηγουμένου αποκλίσεις από τους κανόνες, αλλά και την υποβάθμιση του αξιόχρεού της από τον οίκο Moody's.

Ο αρχηγός του Κινήματος των Πέντε Αστέρων και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης διέψευσε κατηγορηματικά δημοσίευμα, που ήθελε τη Ρώμη να βάζει νερό στο κρασί της και να εξετάζει αλλαγές στον προϋπολογισμό, που θα κατεβάζουν το έλλειμμα στο 2% από 2,4% του ΑΕΠ. 

«Εξ ονόματος της κυβέρνησης διαψεύδω ότι σκεφθήκαμε να μειωθεί το έλλειμμα, το οποίο παραμένει στο 2,4%» δήλωσε ο Ντι Μάιο σε δημοσιογράφους. «Αν το μειώσουμε δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί το εισόδημα του πολίτη και η μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης» εξήγησε. 

Κληθείς δε να σχολιάσε την απόφαση του Moody's, είπε ότι την δέχθηκε «με χαμόγελο, καθώς ήταν αναμενόμενη. 

naftemporiki.gr 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή