Α. Φλαμπουράρης: Σταδιακά τέλος η λιτότητα μόλις βγούμε από τα μνημόνια

Σάββατο, 26 Μαΐου 2018 12:54
UPD:13:00
ΑΠΕ ΜΠΕ/ΥΠ. ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ/STR

Από το τέλος του καλοκαιριού θα κόβεται πλέον σταδιακά ο ομφάλιος λώρος με τις πολιτικές λιτότητας, οι οποίες θα αντικαθίστανται με αναπτυξιακές πολιτικές, σύμφωνα με τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη για να δοθεί, όπως είπε, έμφαση στην πραγματική οικονομία και την παραγωγική ανασυγκρότηση, σε συνδυασμό, πάντα, με τη μεγαλύτερη δυνατή διάχυση των ωφελημάτων που θα προκύψουν, στην κοινωνία.

Ο κ. Φλαμπουράρης σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Kontranews» ισχυρίζεται ότι «η καθαρή έξοδος της χώρας από το μνημόνιο τον ερχόμενο Αύγουστο θα δημιουργήσει τις βάσεις για μια δίκαιη ανάπτυξη, τονώνοντας περαιτέρω την εμπιστοσύνη των επενδυτών».

Οσον αφορά τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, δηλώνει ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019, μια και «η χώρα έχει αρχίσει να συνέρχεται, οι οικονομικοί δείκτες βελτιώνονται συνεχώς και αυτή η βελτίωση θα πρέπει να περάσει στους πολίτες. Η κυβέρνηση αυτό επιδιώκει και οφείλει να συνεχίσει», τόνισε.

Σχετικά, τέλος, με το αν υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης με το Κίνημα Αλλαγής, ο κ. Φλαμπουράρης υπογραμμίζει ότι «σε περίπτωση που αυτοεξαιρεθούν από το "μαύρο μέτωπο", σύμφωνα με το οποίο η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ είναι σκοπός και μάλιστα "στρατηγικός", εάν επιτέλους επανακτήσουν τον χαμένο τους πολιτικό πολιτισμό και σταματήσουν να βρίζουν, τότε εμείς είμαστε εδώ».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή