ΚΚΕ: Ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε πως η μεταμνημονιακή εποχή θα περιλαμβάνει ό,τι και η μνημονιακή

Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018 17:28
UPD:17:30
INTIME NEWS/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Για διατήρηση και ενίσχυση όλων των αντιλαϊκών μέτρων στην «αντιμνημονιακή εποχή», κάνει λόγο με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, τονίζοντας ότι η ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο το επιβεβαίωσε και ήταν «μια από τα ίδια».

Σύμφωνα με το ΚΚΕ, η «μεταμνημονιακή εποχή» για το λαό θα περιλαμβάνει ό,τι ακριβώς και η μνημονιακή: «Εφαρμογή των συμφωνηθέντων, δηλαδή διατήρηση και ενίσχυση όλων των αντιλαϊκών μέτρων. Δημοσιονομική προσαρμογή, δηλαδή ματωμένα πλεονάσματα. Στήριξη των μεγάλων επιχειρηματιών, με θεσμικές αλλαγές και χρηματοοικονομικά εργαλεία για να κάνουν τις μπίζνες τους».

«Συνεπώς», προσθέτει το Κομμουνιστικό Κόμμα «οι “άνθρωποι του μόχθου”, στους οποίους υποκριτικά ορκίζεται ο κ. Τσίπρας, θα συνεχίσουν να μοχθούν ακόμα περισσότερο, ελπίζοντας σε κάποια ψίχουλα».

«Όσο για τον κατώτατο μισθό και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, είναι ήδη κατατεθειμένη στη βουλή από το ΚΚΕ, εδώ και ενάμιση χρόνο, η πρόταση νόμου των 500 σωματείων. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν την έχει φέρει καν για συζήτηση οφείλεται στο ότι αυτό που σχεδιάζει η κυβέρνηση είναι ένας νέος μηχανισμός αναπαραγωγής και ενίσχυσης της εργασιακής ζούγκλας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή