Φ. Γεννηματά: Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να μεταφέρει τους πολίτες σε έναν φανταστικό παράδεισο

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017 20:51
UPD:20:52
MotionTeam/ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ

Επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι επιχειρεί να μεταφέρει τους πολίτες σε έναν «φανταστικό παράδεισο», όμως, όπως είπε, «οι πολίτες τον περιμένουν στην κάλπη για τη σκληρή απάντηση» εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατά την ομιλία της στο συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ.

«Υπάρχει λύση προοδευτική και κεντροαριστερή, γιατί δεν μπορεί η αποτυχία και το αδιέξοδο του ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει την Ελλάδα στο έλεος της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, και επιτέθηκε στην κυβέρνηση και στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Είναι η ώρα για την Νέα Αλλαγή, για να βάλουμε τέλος στην επιτροπεία και να πετύχουμε την προοδευτική διακυβέρνηση», είπε και χαρακτήρισε τον νέο φορέα της κεντροαριστεράς ως τον νέο πρωταγωνιστή στην πολιτική ζωή της χώρας, το νέο, ισχυρό, πολιτικό και κοινωνικό ρεύμα πλειοψηφίας που θα επηρεάσει καθοριστικά τις εξελίξεις.

Αναφερόμενη στα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην 82η ΔΕΘ παρατήρησε: Όχι δεν «πάμε καλά» κύριε Τσίπρα. Δεν θα πανηγυρίσουμε γιατί χάσαμε 2,5 χρόνια για να ξαναγυρίσουμε στο 2014.

Γιατί πληρώσαμε τους τυχοδιωκτισμούς των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ με νέα μέτρα λιτότητας 15 δισ. ευρώ, έχασε 86 δισ. η Ελληνική Οικονομία και παραδόθηκε ο εθνικός πλούτος στους ξένους για 99 χρόνια. Κάθε ελληνική οικογένεια έχει με το συνεταιρισμό σας, πολλούς λογαριασμούς να πληρώνει. Είναι ασήκωτα τα βάρη που προσθέσατε. Για ποια ανάπτυξη μιλάμε; Μήπως για την «ανάπτυξη της ανεργίας», την ανάπτυξη της απλήρωτης , της αδήλωτης εργασίας;

Ή μήπως μιλάμε για την «ανάπτυξη» επιχειρήσεων που επέζησαν και δεν έκλεισαν μέχρι σήμερα;"

«Η κυβέρνηση βλέπει τα τραίνα να περνούν και τα προβλήματα να την ξεπερνούν. Οι υπουργοί και τα κυβερνητικά στελέχη υπονομεύουν τις επενδύσεις στο Ελληνικό, στην Κέρκυρα, στην Χαλκιδική, 2500 εργαζόμενοι στο δρόμο οδηγούνται στην ανεργία.  Το προσωπείο του φιλοεπενδυτή κ.Τσίπρα στη ΔΕΘ κατέρρευσε. Οι επενδυτές το βάζουν στα πόδια με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης», είπε και πρόσθεσε: Ο κ. Τσίπρας βλέπει «μόνο ευτυχισμένους ανθρώπους» στην Ελλάδα.

Η κ. Γεννηματά τόνισε την ανάγκη «να φύγουν οι κυβερνώντες, να καταδικασθούν με εκκωφαντικό τρόπο στις εκλογές όποτε και αν γίνουν, αλλά και η ηγεσία και οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ηττηθούν στρατηγικά".

Ταυτόχρονα, όμως, επισήμανε ότι "η ήττα των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν πρέπει να αποτελέσει ήττα των προοδευτικών ιδεών ούτε και να αφήσει χώρο για συντηρητική παλινόρθωση», γιατί, όπως εξήγησε, «εναλλακτική λύση δεν αποτελούν οι συντηρητικές πολιτικές που εκφράζουν η ΝΔ και οι Ευρωπαίοι εταίροι της, οι θεματοφύλακες της διαρκούς λιτότητας».

«Ποιες είναι πράγματι οι δήθεν μεταρρυθμίσεις που επαγγέλλεται ο κ. Μητσοτάκης;» αναρωτήθηκε και συνέχισε: Βλέπουμε κυρίως την δογματική εμμονή στην οικονομική δοξασία, ότι οι μη προνομιούχοι, οι επαγγελματίες, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι δεν μπορούν παρά να ζουν από τα ψίχουλα που περισσεύουν από τις οικονομικές δραστηριότητες των ισχυρών. Κατά συνέπεια ότι η μοναδική πολιτική για την ανάπτυξη - κατά τη ΝΔ - είναι η ενίσχυση όσων ήδη διαθέτουν τα περισσότερα.

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε πως «δεν υπάρχουν σωτήρες που θα έρθουν και μαγικές λύσεις που θα φέρουν, αλλά η χώρα χρειάζεται ενότητα δυνάμεων και ρεαλιστικό σχέδιο υπέρβασης της κρίσης».

Για το θέμα του χρέους η κ. Γεννηματά είπε ότι η αντιμετώπιση του πρέπει να γίνει μέσα σε ευρωπαϊκά πλαίσια και βλέπει θετικά την μετεξέλιξη του Μηχανισμού Σταθερότητας σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, πράγμα που θα κάνει περιττή την συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Στη διάρκεια της ομιλίας της παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα της «Ελλάδα» της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με προτάσεις για την έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη της χώρας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή