ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Νεκροί και τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου

Κυριακή, 14 Μαΐου 2017 00:41
UPD:03:46
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Τα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας intercity μετά τον εκτροχιασμό της, στα 200 μέτρα πριν τον Σιδηροδρομικό σταθμό Αδένδρου, ενώ εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα - Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 13 Μαΐου 2017. Σε 75 με 100 ανέρχονται οι επιβάτες που επέβαιναν στην επιβατική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Pixel/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Τέσσερις νεκροί επιβάτες και πέντε τραυματίες, εκ των οποίων ο ένας σοβαρά, είναι σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τον εκτροχιασμό αμαξοστοιχίας χθες στις 21.45, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Συνεχίζονται οι προσπάθειες απεγκλωβισμού. 

Σύμφωνα πάντως με δηλώσεις του προέδρου του ΕΚΑΒ Κώστα Καρακατσιανόπουλου στην ΕΡΤ,  οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι δύο. 

Στο σημείο έχουν σπεύσει από τη πρώτη στιγμή συνεργεία του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και της αστυνομίας τα οποία μετέφεραν τους επιβάτες και μέλη του προσωπικού σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Επίσης άμεσα κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός και δυο κρατικά νοσοκομεία τέθηκαν σε επιφυλακή.

Άμεσα αναχώρησαν από την Αθήνα οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, προκειμένου να συντονίσουν τις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά των επιβατών και το άνοιγμα της γραμμής η οποία έχει προσωρινά κλείσει.

H επιβατική αμαξοστοιχία του ΟΣΕ ξεκίνησε στις 16.18 το μεσημέρι και εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Θεσσαλονίκη, μετέφερε 70 άτομα και στις 9.40 το βράδυ, υπό αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες έπεσε πάνω σε κατοικία, την οποία και διαπέρασε.

"Είδα τον χάρο με τα μάτια μου", είπε ο Γιώργος Μυλωνάς, κάτοικος της περιοχής του Αδένδρου, ο οποίος καθόταν στην αυλή του σπιτιού του, την ώρα που το τρένο εκτροχιάστηκε και διαπέρασε την οικία του γείτονά του. "'Ακουσα έναν περίεργο θόρυβο και μετά είδα το τρένο να πλησιάζει και να εισβάλει στο σπίτι του γείτονά μου", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλωνάς.

Δημοφιλή