Πρόεδρος ΔΕΗ: Δεν θα προχωρήσουμε σε κατασχέσεις περιουσιών

Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 21:47
UPD:21:50
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ διαβεβαίωσε πάντως ότι θα συνεχίσουν οι διευκολύνσεις, όπως η προστασία μέσω του κοινωνικού τιμολογίου και το δωρεάν ρεύμα για ακραία φτώχεια (φωτ. αρχείου).

 

A- A A+

«Δεν θα προχωρήσουμε σε κατασχέσεις περιουσιών, δεν θα πουλήσουμε τις οφειλές των πελατών μας σε ξένες τράπεζες, δεν θα στέλνουμε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία», ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κ. Παναγιωτάκης τόνισε ότι το ύψος των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς της ΔΕΗ ανέρχεται σε 2,6 δισ. ευρώ και πως η επιχείρηση προσφεύγει σε συμβουλευτική εταιρεία, καθώς δεν διαθέτει τα κατάλληλα εργαλεία για την είσπραξή τους.

«Αυτή η εταιρεία που θα επιλέξουμε ύστερα από διαγωνισμό, θα είναι συμβουλευτική που διαθέτει ορισμένα στοιχεία που δεν τα έχουμε εμείς. Δηλαδή έχει ένα λογισμικό, εξειδίκευση, εμπειρία, προσωπικό, το οποίο μπορεί να μας βοηθήσει και να υποστηρίξει τις δικές μας υπηρεσίες. Αυτός θα είναι ο σκοπός», είπε.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ διαβεβαίωσε πάντως ότι θα συνεχίσουν οι διευκολύνσεις, όπως η προστασία μέσω του κοινωνικού τιμολογίου και το δωρεάν ρεύμα για ακραία φτώχεια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή