Άιντε: Χρειάζεται αρκετή δουλειά για να πετύχει μια νέα διάσκεψη

Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 12:40
UPD:12:41
EPA/SALVATORE DI NOLFI

Ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Άιντε

A- A A+

Yπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά να γίνει, για να καταστήσουμε επιτυχή μια νέα διάσκεψη, δήλωσε ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Άιντε.

Μετά από συνάντησή του με τον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη ο κ. Άιντε εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η λύση είναι στη σφαίρα του εφικτού, αν υπάρχει αρκετή θέληση και δημιουργικότητα για να σκεφτόμαστε εκτός του πλαισίου και να δώσουμε νέες απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα και απαντήσεις σε νέα ερωτήματα».

«Υποθέτω ότι θα υπάρξει νέα διάσκεψη στη Γενεύη, διότι το αποφασίσαμε ήδη, αλλά φυσικά αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι η ποιότητα της διάσκεψης και το τι ακριβώς θα μπορέσουμε να κάνουμε εκεί», πρόσθεσε. 

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ σημείωσε ότι το κλίμα μεταξύ των δύο κοινοτήτων «δεν είναι το βέλτιστο τώρα και αυτό είναι κάτι που μας ανησυχεί όλους, διότι παρά τη σημαντική πρόοδο που έγινε μέχρι στιγμής στη διαδικασία, οι ηγέτες χρειάζονται τη στήριξη της ευρύτερης κοινωνίας για να μπορέσουν να προχωρήσουν και να διανύσουν την τελευταία απόσταση». Σημείωσε μάλιστα ότι αυτή η τελευταία απόσταση είναι η πιο δύσκολη.

Ο κ. Αναστασιάδης θα έχει αύριο νέα συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. 

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή