«Παρών» θα ψηφίσει η Ν.Δ. στην ονομαστική ψηφοφορία

«Η χώρα έχει πληρώσει ακριβά τις ψεύτικες μαγκιές του κ. Τσίπρα» δηλώνει ο Κυρ. Μητσοτάκης
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2016 11:43
UPD:12:18
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Με αιχμή την κυβερνητική πρωτοβουλία για ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας για το εφάπαξ βοήθημα ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι «με τους πολιτικούς του τακτικισμούς εγκλωβίζει τη χώρα σε αδιέξοδα και θέτει σε κίνδυνο τις μεγάλες θυσίες των Ελλήνων πολιτών»

A- A A+

«Παρών» αναμένεται να ψηφίσει η Νέα Δημοκρατία στη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή επί της τροπολογίας για το εφάπαξ βοήθημα.

Με δήλωσή του ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Πρωθυπουργό, χαρακτηρίζοντάς τον «ανήθικο και επικίνδυνο» και κατηγορώντας τον ότι «για άλλη μια φορά, παίζει την τύχη της χώρας στα ζάρια».

Ο κ. Μητσοτάκης καταλόγισε συγκεκριμένα στον κ. Τσίπρα ότι «με τους πολιτικούς του τακτικισμούς εγκλωβίζει τη χώρα σε αδιέξοδα και θέτει σε κίνδυνο τις μεγάλες θυσίες των Ελλήνων πολιτών», ενώ κάλεσε τον Πρωθυπουργό «να μην ψάχνει να βρει συνενόχους σε αυτή την τυφλή πορεία».

«Αποδεικνύει, ακόμα μια φορά, ότι είναι και ανήθικος και επικίνδυνος. Ανήθικος γιατί παρουσιάζει μια εφάπαξ παροχή ως 13η σύνταξη, την ίδια στιγμή που δρομολογεί νέες μεγάλες μειώσεις για τους συνταξιούχους. Την ίδια στιγμή αγνοεί προκλητικά αυτούς που έχουν ακόμα μεγαλύτερη ανάγκη από την κρατική στήριξη. Τους μακροχρόνια άνεργους, τους εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας, που ζουν σήμερα κάτω από το όριο της ακραίας φτώχειας και δεν πληρώνει τις οφειλές προς τους ιδιώτες» αναφέρει ο πρόεδρος της Ν.Δ. και συνεχίζει:

«Επικίνδυνος γιατί παραγνωρίζει μια αδήριτη πραγματικότητα. Ότι με βάση το τρίτο Μνημόνιο, το οποίο ο ίδιος υπέγραψε, τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να αναλαμβάνονται σε συνεννόηση με τους εταίρους μας».

Ο κ. Μητσοτάκης τονίζει ακόμη ότι «η χώρα έχει πληρώσει ακριβά τις ψεύτικες μαγκιές του κ. Τσίπρα, που αλληθωρίζουν στο εσωτερικό πολιτικό ακροατήριο». Όπως επισημαίνει, «αυτές οι συμπεριφορές δίνουν άλλοθι στις ακραίες φωνές εκτός Ελλάδας να τεντώνουν το σκοινί και να μην επιτρέπουν στη χώρα να πετύχει έναν έντιμο συμβιβασμό.

«Ο κ. Τσίπρας διχάζει την κοινωνία, γιατί δεν αντέχει το βάρος των ευθυνών του. Αν αναζητεί διέξοδο ας το κάνει τουλάχιστον με αξιοπρέπεια και χωρίς να ναρκοθετήσει την πορεία της εξόδου της χώρας από την κρίση.  Αρκετή ζημιά έχει ήδη κάνει στην πατρίδα μας», καταλήγει.

Αναφερόμενοι στην απόφαση του κόμματος για τη στάση που θα τηρήσει στην ονομαστική ψηφοφορία, κοινοβουλευτικοί κύκλοι της Ν.Δ. σημείωναν ότι «είναι μία απόφαση υπεύθυνη και σοβαρή μετά από πολλή σκέψη πάντα στηριζόμενη στη δήλωση του προέδρου της Ν.Δ. που δείχνει ότι η Ν.Δ. είναι ένα κόμμα που δεν λαϊκίζει κινούμενη στην στρατηγική της 'συμφωνίας αλήθειας' με τους πολίτες».

Όπως ανέφεραν οι ίδιοι κύκλοι «στους τυχοδιωκτισμούς και στην ανικανότητα του Αλ. Τσίπρα που εγκλωβίζουν την χώρα σε αδιέξοδα η Ν.Δ. δεν θα μπορούσε να είναι συμμέτοχη».

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή