ΚΚΕ: Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για τα κρούσματα αθώωσης της Χ.Α.

Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2016 10:20
UPD:10:22
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
A- A A+

Κριτική στις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή ασκεί το ΚΚΕ, λέγοντας ότι η ευθύνη για τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα αθώωσης της βρίσκεται στην ίδια την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μετά τις επισκέψεις κυβερνητικών βουλευτών στο Καστελόριζο, μαζί με τους ναζιστές Χρυσαυγίτες, ένας ακόμη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να υποστηρίξει ουσιαστικά, ότι πρέπει να υπάρχει σύγκλιση με τη Χ.Α. και να ενθαρρυνθεί η υπαγωγή της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης στους θεσμούς της δημοκρατίας», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ συμπληρώνει ότι «η ευθύνη γι' αυτά τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα αθώωσης της Χ.Α. βρίσκεται στην ίδια την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και άλλων αστικών κομμάτων, που -αν μη τι άλλο- δεν έχουν διδαχθεί κι απ' το γεγονός, ότι ιστορικά η πολιτική κατευνασμού κι ανοχής απέναντι στο ναζισμό, συνέβαλε στο δυνάμωμά του» καταλήγει το σχόλιο του ΚΚΕ.

Ο κ. Παρασκευόπουλος, σε συνέντευξή του στη Βραδυνή της Κυριακής, είπε ότι σε πολλούς δεν άρεσε η εικόνα της συνύπαρξης βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και της Χ.Α. στο Καστελόριζο και στη Ρω.

«Από την άλλη όμως πρέπει να αποφασίσουμε τι προτιμούμε: μια προσπάθεια ένταξης της Χρυσής Αυγής στο κλίμα της δημοκρατίας ή τη διαρκή ρήξη. Κατά τη γνώμη μου, πρέπει να προηγηθεί η ουσία μιας σύγκλισης», είπε χαρακτηριστικά

Συνέχισε δε, εκτιμώντας ότι «η Χρυσή Αυγή πρέπει να δεχθεί έμπρακτα την υπαγωγή της στους θεσμούς της Δημοκρατίας. Και αυτή την στάση, αν και όταν εκδηλωθεί, πρέπει να τη στηρίξουν τα δημοκρατικά κόμματα».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή