Βρετανική MI6: Όσο η Ρωσία ισοπεδώνει τη Συρία, το ISIS ετοιμάζει επιθέσεις στην Ευρώπη

Ομιλία του επικεφαλής της βρετανικής υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού
Πέμπτη, 08 Δεκεμβρίου 2016 15:03
UPD:15:05
REUTERS/ALI HASHISHO

«Την ώρα που σας μιλώ, καλά οργανωμένες δομές του Ισλαμικού Κράτους που ασχολούνται με επιθέσεις στο εξωτερικό αναζητούν τρόπους να ασκηθεί βία μέσα στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου και συμμαχικών μας χωρών», ανέφερε ο κ. Γιάνγκερ από το αρχηγείο της SIS στο κεντρικό Λονδίνο.

A- A A+

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία σχεδιάζουν επιθέσεις κατά του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων δυτικών χωρών, την ώρα που η Ρωσία «προσπαθεί να καταστρέψει τους αντιπάλους του Μπασάρ Αλ Άσαντ, ισοπεδώνοντας τη χώρα», τόνισε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού της Μεγάλης Βρετανίας.

Στην πρώτη εφ' όλης της ύλης δημόσια ομιλία του ως διευθυντής της Secret Intelligence Service (SIS, γνωστότερης ως MI6) από το 2014, οπότε και ανέλαβε επικεφαλής της υπηρεσίας, ο Άλεξ Γιάνγκερ τόνισε ότι το επίπεδο κινδύνου για τη χώρα από τρομοκρατικές απειλές είναι πρωτόγνωρο, με 12 επιθέσεις να έχουν αποτραπεί από τον Ιούνιο του 2013.

«Την ώρα που σας μιλώ, καλά οργανωμένες δομές του Ισλαμικού Κράτους που ασχολούνται με επιθέσεις στο εξωτερικό αναζητούν τρόπους να ασκηθεί βία μέσα στο έδαφος του Ηνωμένου Βασιλείου και συμμαχικών μας χωρών. Κι αυτό μπορεί να γίνει χωρίς να χρειαστεί καν να μετακινηθούν από τη Συρία», ανέφερε ο κ. Γιάνγκερ από το αρχηγείο της SIS στο κεντρικό Λονδίνο.

Κατηγόρησε δε τη Ρωσία και τον Μπασάρ Αλ Άσαντ ότι αποτρέπουν με τη στάση τους μια πραγματική νίκη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και μια λήξη του συριακού εμφυλίου πολέμου, με το να αποκαλούν και να αντιμετωπίζουν ως τρομοκράτες όλους τους αντιπάλους του συριακού καθεστώτος.

«Ερημοποιούν τη Συρία κι αυτό το αποκαλούν ειρήνη. Η ανθρώπινη τραγωδία εκεί ραγίζει κάθε ανθρώπινη καρδιά», κατέληξε, αναφερόμενος σε Μόσχα και Δαμασκό.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή