Αλ Σίσι: Ανάγκη ένταξης και νέων χωρών στη Σύνοδο

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016 14:41
UPD:16:16
EPA/KHALED ELFIQI
A- A A+

Την ανάγκη ένταξης και νέων χωρών στη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ Αιγύπτου, Κύπρου και Ελλάδας υπογράμμισε ο πρόεδρος Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων μετά τη συνεδρίαση της Τριμερούς με τη συμμετοχή του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Το παρελθόν μας επιβάλλει να συνεχίσουμε τη συνεργασία, πρέπει να εντάξουμε και νέες χώρες» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι είναι ανάγκη να γίνει προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις στην περιοχή.

Η ΑΥΓΗ

Έκανε λόγο για σύμπτωση απόψεων σε σειρά ζητημάτων και όπως έκανε γνωστό οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στην υλοποίηση των κοινών σχεδίων που βρίσκονται επί τάπητος. Μεταξύ αυτών για την προστασία του περιβάλλοντος στη Μεσόγειο και σχέδια που αφορούν τον αγροτικό τομέα.

«Στο πολιτικό σκέλος συζητήσαμε τις σχέσεις που συνδέουν την Αίγυπτο με την Ε.Ε. Η βάση της συνεργασίας είναι ο σεβασμός και το αμοιβαίο όφελος. Να προασπίσουμε την ασφάλεια στην περιοχή» επισήμανε.

Υψηλά στην ατζέντα βρέθηκε και η ανθρωπιστική καταστροφή στη Συρία και την Λιβύη, το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης καθώς και το παλαιστινιακό.

Ο Αλ Σίσι επανέλαβε την ανάγκη δίκαιης λύσης του Κυπριακού.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή