Ένταση έξω από το ΥΠΟΙΚ μεταξύ MAT και μελών της ΠΟΕΔΗΝ

Τετάρτη, 02 Μαρτίου 2016 08:23
UPD:10:23
A- A A+

Ένταση επικράτησε νωρίς το πρωί έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όταν μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία απέκλεισαν συμβολικά τις εισόδους του κτηρίου.

Δυνάμεις των ΜΑΤ επιχείρησαν να απομακρύνουν τους εργαζόμενους από το σημείο, με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννακό, τραυματίστηκε μία γυναίκα, η οποία μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρόν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Οι εργαζόμενοι είχαν προαναγγείλει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο στις 10:30, ωστόσο από τις 6 το πρωί αιφνιδιαστικά απέκλεισαν την είσοδο. Οπως είπε ο κ. Γιαννακός, εκπρόσωποι της ΠΟΕΔΗΝ επιχείρησαν άλλες τρεις φορές να συναντήσουν τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γ. Χουλιαράκη, σε συγκεντρώσεις εργαζομένων έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, αλλά «ήρθαν αντιμέτωποι με ρολά και ΜΑΤ».

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά απόσυρση του ασφαλιστικού σχεδίου νόμου, ένταξη των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων στα ΒΑΕ, αύξηση των μισθών και διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Υγείας.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή