Κόσμος
Παρασκευή, 08 Μαΐου 2015 12:26

Πακιστάν: Νεκροί οι πρέσβεις Νορβηγίας και Φιλιππίνων σε συντριβή ελικοπτέρου

Πακιστανικό στρατιωτικό ελικόπτερο που μετέφερε διπλωμάτες για τα εγκαίνια δύο έργων που χρηματοδοτούνται από τη διεθνή κοινότητα στο βόρειο Πακιστάν συνετρίβη την Παρασκευή, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους, περιλαμβανομένων των πρεσβευτών της Νορβηγίας και των Φιλιππίνων.

Πακιστανικό στρατιωτικό ελικόπτερο που μετέφερε διπλωμάτες για τα εγκαίνια δύο έργων που χρηματοδοτούνται από τη διεθνή κοινότητα στο βόρειο Πακιστάν συνετρίβη την Παρασκευή, σκοτώνοντας έξι ανθρώπους, περιλαμβανομένων των πρεσβευτών της Νορβηγίας και των Φιλιππίνων και των συζύγων των πρεσβευτών της Μαλαισίας και της Ινδονησίας, ανακοίνωσε ο στρατός.

Ο πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ μετέβαινε στην ορεινή βόρεια περιοχή Τζιλγκίτ με άλλο αεροσκάφος για να εγκαινιάσει τα δύο έργα, όταν συνέβη το δυστύχημα. Ο κ. Σαρίφι επέστρεψε στο Ισλαμαμπάντ, ανακοίνωσε το γραφείο του.

Ο εκπρόσωπος του στρατού Ασίμ Μπάτζουα ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι, εκτός από τους τέσσερις ξένους, σκοτώθηκαν και οι δύο πιλότοι και διευκρίνισε ότι οι πρεσβευτές της Πολωνίας και της Ολλανδίας περιλαμβάνονται στους τραυματίες.

Μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως 11 ξένοι και έξι Πακιστανοί επέβαιναν στο MI-17, το οποίο συνετρίβη πάνω σε σχολείο στο Τζιλγκίτ και έπιασε φωτιά.