Κόσμος
Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2020 12:42

Covid-19: Το σκληρό lockdown επιστρέφει κοντά στο Πεκίνο

Επιστροφή στο αυστηρό lockdown, σε περίπου 400.000 πολίτες, επιχειρεί η Κίνα αντιδρώντας άμεσα σε μία νέα μικρή εστία της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ στην περιοχή Ανσιν, στην επαρχία Χεμπέι, κοντά στο Πεκίνο. Για να αποφευχθεί ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, ακόμη και οι μικρές εστίες αντιμετωπίζονται πολύ σοβαρά από τις υγειονομικές αρχές της χώρας.  

Επιστροφή στο αυστηρό lockdown, σε περίπου 400.000 πολίτες, επιχειρεί η Κίνα αντιδρώντας άμεσα σε μία νέα μικρή εστία της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ στην περιοχή Ανσιν, στην επαρχία Χεμπέι, κοντά στο Πεκίνο.   

Μετά την εμφάνιση της επιδημίας στην Κίνα, στα τέλη του περασμένου έτους, η χώρα κατάφερε να διατηρήσει τον αριθμό των νέων λοιμώξεων σε σταθερά χαμηλό επίπεδο.

Για να αποφευχθεί ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας, ακόμη και οι μικρές εστίες αντιμετωπίζονται πολύ σοβαρά από τις υγειονομικές αρχές της χώρας.

Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι η Ανσίν θα «είναι πλήρως κλειστή και ελεγχόμενη». Μόνο οι εργαζόμενοι που δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι τους θα επιτρέπεται να βγουν, ενώ ένα μέλος της οικογένειας επιτρέπεται να βγαίνει μία φορά την ημέρα για να ψωνίσει.

Οι αρχές έχουν προειδοποιήσει ότι οποιοσδήποτε παραβιάζει τους κανόνες θα τιμωρείται από τις αρχές.

Το Ανσίν βρίσκεται περίπου 150 χιλιόμετρα νότια του Πεκίνου. Κινέζικα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι έχουν καταγραφεί 18 κρούσματα στην περιοχή από όταν εντοπίστηκε η νέα εστία στο Πεκίνο, πριν από δύο εβδομάδες.  

Η περιοχή δεν είναι τόσο πυκνοκατοικημένη όσο τα μεγάλα αστικά κέντρα της Κίνας. Αξιωματούχοι υγείας δήλωσαν αισιόδοξοι ότι η εξάπλωση της επιδημίας θα μπορούσε να σταματήσει χάρις στα νέα μέτρα.

Τις τελευταίες 24 ώρες, το Πεκίνο ανέφερε 14 νέα κρούσματα του ιού, με το σύνολο των νέων λοιμώξεων από τα μέσα Ιουνίου να φθάνει σήμερα τα 311.

Αν και ο αριθμός είναι μικρός συγκριτικά με τα χιλιάδες κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά στις ΗΠΑ ή τη Λατινική Αμερική, η Κίνα αντέδρασε γρήγορα για να συγκρατήσει μία νέα εξάπλωση του ιού.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από BBC