Κόσμος
Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019 15:07

Μπαγκλαντές: Συλλήψεις για την πυρκαγιά σε κτήριο με 26 νεκρούς

Δύο από τους ιδιοκτήτες του κτηρίου γραφείων στην Ντάκα, την πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, το οποίο την περασμένη εβδομάδα τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα 26 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, συνελήφθησαν, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία του Μπανγκλαντές. 

Δύο από τους ιδιοκτήτες του κτηρίου γραφείων στην Ντάκα, την πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, το οποίο την περασμένη εβδομάδα τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα 26 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, συνελήφθησαν, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία του Μπαγκλαντές. Η έλλειψη εξόδων κινδύνου στο κτίριο συνετέλεσε στον βαρύ απολογισμό του δυστυχήματος.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι το κτήριο γραφείων FR Tower, 22 ορόφων, όπου εργάζονταν εκατοντάδες άνθρωποι στην εμπορική περιοχή Μπανάνι της Ντάκα, δεν διέθετε επαρκή μέτρα ασφαλείας και σε αυτό είχαν πραγματοποιηθεί παράνομα εργασίες επέκτασης.

Εβδομήντα άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά κατά την οποία τουλάχιστον επτά άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένας υπήκοος Σρι Λάνκας, σκοτώθηκαν πέφτοντας στο κενό για να γλιτώσουν.

Ο βοηθός του επιτρόπου της αστυνομίας Άμπντουλ Μπάτεν δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο Σ.Μ.Χ.Ι Φαρούκ και ο Τασβιρούλ Ισλάμ, ο οποίος είναι τοπικός ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Εθνικιστικού Κόμματος του Μπαγκλαντές, συνελήφθησαν ως ύποπτοι για εγκληματική αμέλεια και για οικοδομικές παραβάσεις με αποτέλεσμα να υπάρξουν θύματα.

Ο Μπάτεν είπε ακόμη ότι η αστυνομία αναζητεί τον ιδιοκτήτη της εταιρείας που κατασκεύασε το κτήριο τη δεκαετία του 90'.

Από την πλευρά του ο Φοϊζούρ Ραχμάν, ο επικεφαλής της ομάδας ερευνητών που συστάθηκε από το υπουργείο Διαχείρισης Καταστροφών, δήλωσε ότι οι αρχές λαμβάνουν καταθέσεις από επιζώντες προκειμένου να εντοπίσουν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Η κατάρρευση όπως και οι πυρκαγιές σε κτήρια είναι συχνές στο Μπαγκλαντές, τη φτωχή αυτή χώρα της νότιας Ασίας με τα 160 εκατομμύρια κατοίκους, καθώς συχνά δεν γίνονται σεβαστά τα μέτρα και οι προδιαγραφές ασφαλείας.

Τον περασμένο μήνα, περίπου 70 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυκατοικία στην παλιά πόλη της Ντάκα, όπου βρίσκονταν αποθηκευμένα παράνομα χημικά προϊόντα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP