Κύπρος: Νέα συνάντηση ΥΠΟΙΚ - τρόικας

Για τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις
Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2015 09:57
UPD:10:02
EPA/KATIA CHRISTODOULOU

Στιγμιότυπο από προηγούμενη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη με τους επικεφαλής των τριών κλιμακίων της τρόικας.

Τη δεύτερή του συνάντηση αυτή την εβδομάδα με τους επικεφαλής της τρόικας θα έχει μετά το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Χάρης Γεωργιάδης. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα τεθούν θέματα που αφορούν τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Στην πρώτη συνάντηση ΥΠΟΙΚ - τρόικας, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα, έγινε μια αποτύπωση της πορείας υλοποίησης του μνημονίου, από τον περασμένο Ιούλιο, όταν και είχε πραγματοποιηθεί η τελευταία αξιολόγηση.

«Είχα την ευκαιρία να ενημερώσω την τρόικα για την πρόοδο σε σχέση με τη μεγάλη προσπάθεια για μεταρρύθμιση και εξυγίανση της κυπριακής οικονομίας. Ακολουθούμε ένα πρόγραμμα εδώ και δύο σχεδόν χρόνια, το οποίο στόχο έχει την διόρθωση των προβλημάτων που είχαν οδηγήσει την κυπριακή οικονομία σε μια άνευ προηγουμένου κρίση», ανέφερε ο Κύπριος υπουργός μετά το πέρας της προηγούμενης συνάντησης.

Εξάλλου, σήμερα το πρωί οι επικεφαλής της τρόικας θα έχουν χωριστές συναντήσεις με τους διευθύνοντες συμβούλους της Τράπεζας Κύπρου και της Ελληνικής Τράπεζας, κατά τις οποίες αναμένεται να τεθεί, μεταξύ άλλων, ο αργός ρυθμός αναδιάρθρωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα