Επαφές Ολγας Κεφαλογιάννη στις ΗΠΑ για τον ιατρικό τουρισμό

Συνάντηση εργασίας στα γραφεία του ΕΟΤ στη Νέα Υόρκη
Τρίτη, 01 Οκτωβρίου 2013 17:18
UPD:19:04
FOSPHOTOS/Panayiotis Tzamaros

Η Ο. Κεφαλογιάννη (φωτογραφία αρχείου) επεσήμανε ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα σημαντικό αριθμό εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού και ιατρικών υποδομών, που βρίσκονται σε όλα τα μέρη της χώρας.

Τις δυνατότητες της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού και παράλληλα χώρας παροχής υψηλών υπηρεσιών υγείας, παρουσίασε η υπουργός  Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη σε συνάντηση εργασίας που είχε στα γραφεία του ΕΟΤ στη Ν. Υόρκη, με εκπροσώπους ασφαλιστικών εταιρειών των ΗΠΑ και αμερικανών καθηγητών ιατρικής. 

Η κ. Κεφαλογιάννη επεσήμανε ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα σημαντικό αριθμό εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού και ιατρικών υποδομών, που βρίσκονται σε όλα τα μέρη της χώρας και ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις και τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους  πιο ελκυστικούς τουριστικούς προορισμούς. 

Η υπουργός πρόσθεσε ότι ο συνδυασμός αυτών των δυο στοιχείων μπορεί να δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, στον ιατρικό τουρισμό της Ελλάδας,  σε σχέση με την υπόλοιπη διεθνή αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό, το υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας διαμορφώνει  το νομοθετικό πλαίσιο που θα συμβάλει στη μέγιστη ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού.

Παρόντες στη συνάντηση, που διοργανώθηκε από το υπουργείο Τουρισμού, ήταν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας  κ. Νότης Μηταράκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Invest in Greece κ. Στέφανος Ησαίας.


Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα