ΓΣΕΕ: Το ΣΕΠΕ έχει χάσει τον έλεγχο της νομιμότητας της απασχόλησης

Ανακοίνωση της ΓΣΕΕ
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013 15:03
UPD:15:15
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΙΑΟΥ

Για απώλεια του ελέγχου της νομιμότητας της απασχόλησης από πλευράς του ΣΕΠΕ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ, δηλώνοντας παράλληλα πως τάσσεται υπέρ της αυστηροποίησης, της εντατικοποίησης και της αποτελεσματικότητας των ελέγχων για την τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.

Η ΓΣΕΕ αποδίδει την προαναφερθείσα απώλεια ελέγχου στις «άπειρες νομοθετικές παρεμβάσεις» στο πλαίσιο των μνημονιακών μέτρων. Στη σχετική ανακοίνωση, επισημαίνεται πως η πάταξη της εισφοροδιαφυγής και η εντατικοποίηση των ελέγχων για τον περιορισμό του φαινόμενου «πρέπει και επιβάλλεται να αποτελούν στόχους των αρμοδίων ελεγκτικών μηχανισμών. Κανείς εργοδότης δε δικαιούται να απασχολεί ανασφάλιστο εργαζόμενο και κανένα εργοδοτικό επιχείρημα δε δικαιολογεί την αδήλωτη εργασία» , ενώ τίθεται το ερώτημα «για ποιόν αποτελεσματικό έλεγχο μιλά το υπουργείο Εργασίας, όταν ο εργοδότης μπορεί να ‘αναγγείλει’ αλλαγές στο ωράριο εργασίας ακόμα και την επόμενη ημέρα του ελέγχου;».

Η ΓΣΕΕ καταλήγει πως στην «προμετωπίδα των αγώνων της Συνομοσπονδίας» είναι η λήψη κυβερνητικών μέτρων για να περιοριστεί ο μακρύς κατάλογος των ανέργων, καθώς το δίλημμα «σε καμία περίπτωση δεν είναι ασφάλιση ή ανεργία».

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα