Σήμερα το προσχέδιο της Επιτροπής Πισσαρίδη

Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 13:35
UPD:13:39
INTIME NEWS/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Το απόγευμα της Δευτέρας θα δοθεί στη δημοσιότητα το προσχέδιο της έκθεσης της Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση της Ελληνικής Οικονομίας, που συγκροτείται από πανεπιστημιακούς, οικονομολόγους, υπό την προεδρία του νομπελίστα Χριστόφορου Πισσαρίδη, έκανε γνωστό ο κυβερνητικός επκρόσωπος. Σύμφωνα με τον Στέλιο Πέτσα, το προσχέδιο αυτό εντοπίζει στρεβλώσεις του παρελθόντος, αναδεικνύει πλεονεκτήματα της χώρας και υποδεικνύει 15 άξονες για την ανάπτυξη της χώρας και την ευημερία των Ελλήνων.

Παράλληλα, αυτήν την εβδομάδα θα αρχίσουν να συνεδριάζουν οι πρώτες επιτροπές, έτσι ώστε μέχρι τα τέλη Αυγούστου να έχουν συλλεγεί όλα τα απαραίτητα στοιχεία και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου να έχει συνταχθεί το βασικό σχέδιο, να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και να συζητηθεί στη Βουλή, προκειμένου να κατατεθεί στις 15 Οκτωβρίου.

«Η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει τους επόμενους 2,5 μήνες, χωρίς να αφήνει καμιά μέρα να πάει χαμένη. Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, "για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ, δεν πρέπει να χαθεί ούτε ένα λεπτό"» δήλωσε ο κ. Πέτσας.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα