Χρηματιστήρια: Εν αναμονή της σινοαμερικανικής εμπορικής συμφωνίας

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020 10:47
UPD:10:48
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Με το βλέμμα στραμμένο στην Πρώτη Φάση της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας -που υπογράφεται σήμερα- οι επενδυτές στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα ταμπλό να «κοκκινίζουν» ελαφρώς και την αρχική αισιοδοξία να υπονομεύεται από τις δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν. Κόντρα στο ρεύμα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον γενικό δείκτη να κινείται σε θετικό έδαφος και τον γενικό δείκτη πάνω από τις 923 μονάδες. Σε ικανοποιητικά επίπεδα και ο τζίρος, πάνω από δύο εκατ. ευρώ στην έναρξη της συνεδρίασης.

Στην υπόλοιπη Ευρώπη, τα βλέμματα είναι στραμμένα στην Ουάσιγκτον και την υπογραφή της «ανακωχής» μεταξύ των δύο οικονομικών υπερδυνάμεων. Οι δηλώσεις Μνούτσιν ότι οι ΗΠΑ θα διατηρήσουν τους δασμούς σε κινεζικά αγαθά μέχρι την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης περιόρισαν το κλίμα αισιοδοξίας. Οριακές απώλειες σε Φραγκφούρτη, Παρίσι και Μιλάνο, ενώ στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ήταν οριακά ενισχυμένος.

Στο κόκκινο και τα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον γενικό δείκτη Hang Seng να υποχωρεί σχεδόν 0,6% και τον Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκιο να κλείνει με πτώση 0,45%.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα