ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. - Συμβάσεις EPC για φωτοβολταϊκά έργα στο Καζακστάν για λογαριασμό της Total Eren

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 14:10
UPD:23:58

 


Δελτίο Τύπου

 

Συμβάσεις EPC για φωτοβολταϊκά έργα στο Καζακστάν

για λογαριασμό της Total Eren

 

Αθήνα, Ελλάδα – 10 Ιουλίου – Η θυγατρική της MYTILINEOS, METKA EGN, ανακοινώνει την υπογραφή συμβάσεων με την Total Eren για τη Μελέτη – Προμήθεια  - Κατασκευή (EPC), δύο φωτοβολταϊκών έργων  στο Καζακστάν, συνολικής ισχύος 128 MWp.

Συγκεκριμένα, το πρώτο έργο ("Nomad") είναι μία φωτοβολταϊκή ηλεκτροπαραγωγική μονάδα, ισχύος 28 MWp που βρίσκεται κοντά στο χωριό Zhalagash στην περιοχή Kyzylorda και το δεύτερο έργο (“M-KAT”) είναι μία έτερη φωτοβολταϊκή ηλεκτροπαραγωγική μονάδα ισχύος 100 MWp που βρίσκεται δίπλα στο χωριό Shu στην περιοχή Zhambyl.

Στα έργα θα εγκατασταθούν κεντρικοί μετατροπείς ενέργειας, μονοκρυσταλλικής τεχνολογίας πάνελ και κινητό σύστημα στήριξης φωτοβολταϊκών πλαισίων. Το έργο Nomad αποτελείται από 83.592 φωτοβολταϊκά πλαίσια 335Wp, 8 υποσταθμούς παραγωγής και καλύπτει έκταση 73,94 εκταρίων. Το έργο M-KAT αποτελείται από 298.485 φωτοβολταϊκές μονάδες 335Wp, 24 υποσταθμούς παραγωγής και καλύπτει έκταση 328,93ha.

Και τα δυο έργα θα είναι τα μόνα με το συγκεκριμένο σύστημα στήριξης στο Καζακστάν και αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία μέχρι τα τέλη του 2019. Μόλις ολοκληρωθούν, οι Nomad και M-KAT αναμένεται να παράγουν μαζί 225 GWh ετησίως, καλύπτοντας τις ανάγκες περίπου 40.000 κατοίκων του Καζακστάν και εξοικονομώντας περίπου 300.000 τόνους CO2 ετησίως.

Η METKA EGN εδραιώνεται ταχύτατα ανάμεσα στις πιο αξιόπιστες EPC  εταιρείες στους τομείς της ηλιακής ενέργειας και της αποθήκευσης ενέργειας, συμβαδίζοντας με τις αρχές της MYTILINEOS, γεγονός που εξασφαλίζει την ανάπτυξη και την επιχειρηματική αριστεία, αλλά και τη δημιουργία αξίας για όλους τους πελάτες, τους επιχειρηματικούς εταίρους και τους μετόχους.

Οι συμβάσεις αυτές καθιερώνουν τη συνεργασία της MYTILINEOS με την γαλλική Total Eren, έναν κορυφαίο ανεξάρτητο παραγωγό ενέργειας, από ανανεώσιμες πηγές (IPP), που αναπτύσσει, χρηματοδοτεί, επενδύει, κατασκευάζει και εκμεταλλεύεται αιολικά, ηλιακά και υδροηλεκτρικά πάρκα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Total Eren διαθέτει σήμερα περισσότερα από 2400 MW έργων ανανεώσιμης ενέργειας που λειτουργούν ή βρίσκονται υπό κατασκευή και στις πέντε ηπείρους.

Η ΜΕΤΚΑ EGN διακρίνεται μεταξύ των προτιμητέων προμηθευτών της Total Eren. Αυτό το καθεστώς αντανακλά την εμπιστοσύνη, την τεχνογνωσία και την αξιοπιστία που έχει επιτύχει η ΜΕΤΚΑ EGN στην αγορά.

Το συνολικό κόστος του έργου για το Nomad και το M-Kat για την Total Eren ανέρχεται σε 157 εκ. δολάρια ΗΠΑ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε:

κα. Αντιγόνη Φάκου: Γραφείο Τύπου MYTILINEOS Τηλ. 210-6877346 : Fax 210-6877400 : E-mail: Antigoni.Fakou@mytilineos.gr.

 

 

 

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.

H Εταιρεία MYTILINEOS κατέχει ηγετική θέση στους τομείς Μεταλλουργίας, Ηλεκτρισμού & Φυσικού Αερίου και Ολοκληρωμένων Έργων & Υποδομών. Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1990, είναι εταιρία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με ενοποιημένο κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 1,5 δισ. ευρώ και απασχολεί περισσότερους από 2.900 άμεσους και έμμεσους εργαζόμενους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.  

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.mytilineos.gr : Facebook : Twitter : YouTube : LinkedIn

 

 

METKA EGN:

Η ΜΕΤΚΑ EGN είναι θυγατρική της MYTILINEOS Α.Ε., και ειδικεύεται στην ανάπτυξη και κατασκευή φωτοβολταϊκών έργων μεγάλης κλίμακας για τις παγκόσμιες αγορές ηλιακής ενέργειας και αποθήκευσης ενέργειας. Η εταιρεία εξυπηρετεί μεγάλους διεθνείς πελάτες κυρίως στις αγορές της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής, της Κεντρικής Ασίας και της Αμερικής. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.metka-egn.com.

 

TOTAL EREN:

Η Total Eren, που ιδρύθηκε το 2012 από τους Πάρη Μουράτογλου και David Corchia, αναπτύσσει, χρηματοδοτεί, κατασκευάζει και εκμεταλλεύεται ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ηλιακή, αιολική, υδροηλεκτρική) με ισχύ άνω των 2.400 MW σε λειτουργία ή υπό κατασκευή, παγκοσμίως. Μέσω συνεργασιών με τοπικούς developers, η Total Eren αναπτύσσει αυτή τη στιγμή πολυάριθμα ενεργειακά έργα σε χώρες και περιοχές όπου η ανανεώσιμη ενέργεια αντιπροσωπεύει μια οικονομικά βιώσιμη απάντηση στην αυξανόμενη ζήτηση ενέργειας, όπως στην Ανατολική Ευρώπη, την Κεντρική και Δυτική Ασία, τη Λατινική Αμερική και την Αφρική. Στις 5 Απριλίου 2019, η Total Eren απορρόφησε τη NovEnergia στον Όμιλο, διευρύνοντας έτσι την παρουσία της κυρίως στη Νότια Ευρώπη. Στόχος της είναι να επιτευχθεί συνολική καθαρή εγκατεστημένη ισχύς άνω των 3 GW έως το 2022, επιπλέον των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής NovEnergia. Από το Δεκέμβριο του 2017, η Total S.A., η μεγαλύτερη ενεργειακή εταιρεία, συμμετέχει ως μέτοχος της Total Eren. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.total-eren.com

 

 

 

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχετικά σύμβολα

  • ΜΥΤΙΛ

Σχολιασμένα