Πόσοι "μίκρυναν" οι κολοσσοί της Σίλικον Βάλεϊ

Παρασκευή, 09 Φεβρουαρίου 2018 08:45
UPD:09:19
Shutterstock

Σύμφωνα με στοιχεία της FactSet τις μεγαλύτερες απώλειες σε όρους χρηματιστηριακής αξίας εμφανίζει η Alphabet, μητρική της Google, γεγονός που αποδίδεται στα κατώτερα των προσδοκιών αποτελέσματα τριμήνου. 

Οι πέντε κορυφαίες τεχνολογικές εταιρείες των ΗΠΑ, οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της αγοράς τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, είναι και μεταξύ των μεγάλων ηττημένων των τελευταίων ημερών. Η κεφαλαιοποίησή τους έχει μειωθεί αθροιστικά κατά 437 δισ. δολάρια από τις 18 Ιανουαρίου, ημέρα κατά την οποία είχαν και οι πέντε ανέλθει στα υψηλότερα εφετινά επίπεδα.

Σύμφωνα με στοιχεία της FactSet τις μεγαλύτερες απώλειες σε όρους χρηματιστηριακής αξίας εμφανίζει η Alphabet, μητρική της Google, γεγονός που αποδίδεται στα κατώτερα των προσδοκιών αποτελέσματα τριμήνου. Δημοσίευσε τα αποτελέσματά της την περασμένη εβδομάδα, μία ημέρα πριν αρχίσουν οι μεγάλες ρευστοποιήσεις στις αγορές. Στο διάστημα από τις 18 Ιανουαρίου 124,7 δισ. δολάρια έχουν κάνει φτερά από την κεφαλαιοποίησή της.

Ακολουθεί  η  Apple με απώλειες 123,7 δισ. δολαρίων στην ίδια περίοδο, η Microsoft με απώλειες 77,4 δισ. δολαρίων και το Facebook, με την χρηματιστηριακή αξία του μειωμένη κατά 62,6 δισ. δολάρια. Μικρότερο (48,4 δισ. δολάρια) είναι το πλήγμα για την Amazon, η οποία τις προηγούμενες ημέρες ξεπέρασε σε κεφαλαιοποίηση την Microsoft για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα