Στη Vivartia η startup Forky

Εξαγορά: e-κατάστημα διανομής μαγειρευτού φαγητού
Παρασκευή, 03 Νοεμβρίου 2017 12:55

Από την έντυπη έκδοση

Της Δανάης Αλεξάκη
dalex@naftemporiki.gr

Στην εξαγορά της startup εταιρείας Forky, η οποία λειτουργεί ηλεκτρονικό κατάστημα διανομής μαγειρευτού φαγητού, προχώρησε ο όμιλος Vivartia.

Η γνωστοποίηση της εξαγοράς έγινε από την εταιρεία Forky, σε σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της, ωστόσο πηγές προσκείμενες στη Vivartia επιβεβαιώνουν την εν λόγω επιχειρηματική κίνηση.

Η εξαγορά αφορά το 100% της εταιρείας και όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές «ο όμιλος Vivartia έχει παρουσία στην εστίαση μέσω των Goody’s και των Everest. Η ένταξη της Forky στο portfolio του ομίλου κινείται στην εκτίμηση ότι η αγορά του έτοιμου μαγειρευτού φαγητού εμφανίζει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Forky, «ο όμιλος Vivartia ήθελε από καιρό να δραστηριοποιηθεί ενεργά σε αυτόν τον κλάδο και έτσι μετά από πολλές συζητήσεις αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας».

Να σημειωθεί ότι η Forky δημιουργήθηκε το 2014 από τους Μιχάλη Γκόντα και Πέτρο Πιτσιλή. Η εταιρεία έλαβε µε τη συμμετοχή του Openfund ΙΙ αλλά και του βρετανικού ταµείου Blue Wire Capital και μεμονωμένων ιδιωτών αρχική χρηματοδότηση 800.000 ευρώ. Το 2016 εντάχθηκε στο δίκτυο της Endeavor.

Ως προς την εικόνα των μεγεθών της Forky κατά την πρώτη χρήση το 2015 εμφάνισε έσοδα 432.281 ευρώ, ενώ τα καθαρά αποτελέσματα ήταν αρνητικά 994.585 ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια κατά την 31/12/2015 ανέρχονται σε ποσό -212.229 ευρώ. Ωστόσο, τον Μάιο του 2016 έγινε αύξηση εταιρικού κεφαλαίου σε 1,09 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι δεν έχει ανακοινωθεί ο ισολογισμός του 2016.

Μολονότι τους τελευταίους μήνες της φετινής χρονιάς η εταιρεία ήταν ανενεργή, όπως γνωστοποιείται στην ανακοίνωση στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, το Forky θα επανέλθει, χρησιμοποιώντας το δίκτυο διανομής του ομίλου Vivartia «για πολύ γρήγορη ανάπτυξη σε όλο το λεκανοπέδιο Αττικής αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας».

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα