Ευκλ. Τσακαλώτος: Επιθυμία όλων να κλείσει η αξιολόγηση το ταχύτερο

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017 16:01
UPD:16:19
ΕΡΤ

Κοινές δηλώσεις Πιερ Μοσκοβισί - Ευκλείδη Τσακαλώτου

Την επιθυμία όλων των πλευρών να κλείσει η β' αξιολόγηση το ταχύτερο εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά τη συνάντηση με τον Ευρωπαίο επίτροπο για θέματα οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, την οποία χαρακτήρισε εποικοδομητική σε σχέση με τη διαδικασία και με την ουσία της αξιολόγησης. Για τη συμμετοχή του ΔΝΤ είπε ότι θα πρέπει να λάβει τις αποφάσεις του σε ποιο βαθμό θα συμμετάσχει.

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι στον δρόμο της ανάκαμψης, υπάρχουν νομοθετημένες μεταρρυθμίσεις, ωστόσο, αναγνώρισε ότι όταν υπάρχουν πολλοί εμπλεκόμενοι οι λύσεις απαιτούν χρόνο. 

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι «θέλουμε να δούμε την περίοδο μετά το 2018 και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος» και υπογράμμισε την επιθυμία της ελληνικής πλευράς για αντιμετώπιση των εκκρεμοτήτων της β' αξιολόγησης.

Ερωτηθείς αν η β' αξιολόγηση θα κλείσει εντός του Ιανουαρίου ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «είμαστε στη σωστή κατεύθυνση και όλοι επιθυμούν μία λύση, είτε είναι εντός Ιανουαρίου είτε αργότερα. Το ταχύτερο θα είναι καλύτερα».

Σχολιασμένα