Skip to main content

Δ. Γερογιάννης (Aegean): Η Ελλάδα έχει κατοχυρώσει την ανταγωνιστικότητά της

Η Aegean επενδύει συστηματικά στην τουριστική προοπτική της χώρας διευρύνοντας τη διασυνδεσιμότητα, το δίκτυο και την προσφερόμενη χωρητικότητά της

Τoυ Δημήτρη Γερογιάννη, διευθύνοντος συμβούλου της Aegean Airlines

ΜΕΤΑ την πρόσφατη πανδημική κρίση, ο ελληνικός τουρισμός βγήκε σημαντικά ισχυροποιημένος, με το τουριστικό προϊόν ποιοτικά αναβαθμισμένο και το brand name της χώρας να έχει κατοχυρώσει την ανταγωνιστικότητά του διεθνώς.

ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ξενοδοχειακές και τουριστικές επενδύσεις τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και σε περισσότερο ή λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς στην περιφέρεια, οι αναβαθμισμένες υπηρεσίες που εξελίσσουν την ταξιδιωτική εμπειρία και βοηθούν στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η αναβάθμιση των υποδομών τόσο για τους μόνιμους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες και η διαρκής επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό του κλάδου συνοψίζουν τον νέο ενάρετο κύκλο δυναμικής ανάπτυξης που έχει εκκινήσει για την τουριστική βιομηχανία της χώρας, παρά τις εντεινόμενες γεωπολιτικές και οικονομικές προκλήσεις διεθνώς.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ του ελληνικού τουρισμού απέδειξαν για μια ακόμη φορά την ανθεκτικότητα, την ευελιξία, την ευρηματικότητα, αλλά και την προσαρμοστικότητά τους, εξασφαλίζοντας για τον κλάδο αλλά και για τη χώρα αυτόνομη, δυναμική και βιώσιμη προοπτική ανάπτυξης.

ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ αυτή προσπάθεια η Aegean εξακολουθεί να συμβάλλει καθώς επενδύει συστηματικά στην τουριστική προοπτική της χώρας, διευρύνοντας τη διασυνδεσιμότητα, το δίκτυο και την προσφερόμενη χωρητικότητά της, παρέχοντας προϊόντα που διευρύνουν χωρικά και χρονικά την τουριστική περίοδο, ενώ δημιουργεί και υποδομές που διασφαλίζουν τη βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου, με πλέον εμβληματική τη δημιουργία του πρώτου ολοκληρωμένου οικοσυστήματος για την αερομεταφορά στην Ελλάδα.

ΜΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΗ που προσφέρει μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης στους ανθρώπους μας, διευρύνοντας παράλληλα τις προοπτικές ανάπτυξης για τον αεροπορικό κλάδο αλλά και για τη χώρα συνολικά. Συνεχίσαμε με αμείωτο ρυθμό να υλοποιούμε το επενδυτικό μας πρόγραμμα, στοχεύοντας στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς μας, επιδιώκοντας, παράλληλα, να αναβαθμίσουμε περαιτέρω την ταξιδιωτική εμπειρία και να συμβάλουμε στην συλλογική προσπάθεια για να καταστεί η Ελλάδα ένας βιώσιμος και ελκυστικός προορισμός για διακοπές όλο τον χρόνο.

ΤΟ 2023 ήταν μια πολύ καλή χρονιά για τις αεροπορικές εταιρείες, την Aegean, αλλά και για τον ελληνικό τουρισμό, και έχουμε σημαντικές ενδείξεις ότι έχουν διαμορφωθεί οι προϋποθέσεις ώστε και τη φετινή χρονιά ο ελληνικός τουρισμός να συνεχίσει να διαγράφει θετική πορεία.

ΩΣΤΟΣΟ, οι πρόσφατες εξελίξεις δείχνουν ότι θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε σε ένα ιδιαίτερα δυναμικό και ευμετάβλητο περιβάλλον με διαρκείς προκλήσεις, ενώ και η κλιματική κρίση θέτει νέες απαιτήσεις στις οποίες πρέπει να ανταποκριθούμε εξίσου αποτελεσματικά.

Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια για τη διεύρυνση των επιλογών των επιβατών μας, την ποιοτική αναβάθμιση της ταξιδιωτικής εμπειρίας, αλλά και τη διευκόλυνση της διάχυσης του τουριστικού προϊόντος, παρά τις προκλήσεις, ώστε η δυναμική της εταιρείας και της χώρας να διατηρηθεί και αυτή τη χρονιά.