Ολι Ρεν: Στο πλευρό της Κύπρου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου 2012 12:38

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στέκεται στο πλευρό της Κύπρου σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και συνεργάζονται στενά για να ξεπεραστούν οι προκλήσεις, διαβεβαίωσε ο Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Όλι Ρεν, ο οποίος συναντήθηκε με τον Κύπριο πρόεδρο Δημήτρη Χριστόφια.

Όπως είπε, γίνονται συζητήσεις για τι πώς μπορούμε με τον καλύτερο τρόπο να αντιμετωπίσουμε τις οικονομικές προκλήσεις της Κύπρου.

Σε ερώτηση για το πότε η Κύπρος και η τρόικα θα είναι έτοιμες να υπογράψουν «σχέδιο διάσωσης», ο Όλι Ρεν απάντησε ότι ο ίδιος δεν θα χρησιμοποιούσε τη λέξη διάσωση.

Σχετικά με το κατά πόσο το μνημόνιο, που θα συμφωνηθεί θα προστατεύσει την κοινωνική συνοχή που επιθυμεί η Κυπριακή κυβέρνηση, ο κ. Ρεν είπε ότι η κοινωνική δικαιοσύνη είναι πολύ σημαντική αρχή της Ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Αφού η Κύπρος χρειάζεται οικονομικές μεταρρυθμίσεις και δημοσιονομική αναπροσαρμογή είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί η κοινωνική δικαιοσύνη ως μια αρχή κλειδί σε αυτή την διαδικασία, κατέληξε ο Ευρωπαίος Επίτροπος.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ